Virslis kifli
Elkészítés módja
1. A tejet meglangyosítjuk. Belekeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, s meleg helyen letakarva 10-15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, összeforgatjuk a sóval és a tejes élesztővel, majd az olvasztott vaj segítségével bedagasztjuk. Letakarjuk, s meleg helyen nagyjából egy órán keresztül kelesztjük.
2. Ezt követően három darab kisebb cipót formálunk belőle, majd belisztezett gyúrólapokon kb. 30 cm átmérőjű kerek lapokká nyújtjuk. Mindegyik lapot 8-8 részre vágjuk.
3. A virsliket félbevágjuk, minden háromszög szélesebbik oldalára 1-1 felet rakunk, majd a már virslivel díszített háromszögeket kifli formában felcsavarjuk.
4. A felcsavart kifliket vajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A felvert tojás segítségével lekenjük őket, majd a kiflik tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 190 fokon előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.