Virslis kifli

Virslis kifli recept
Hozzávalók
A tésztához:
•  3 dl tej
•  1 kiskanál kristálycukor
•  5 dkg élesztő
•  50 dkg finomliszt
•  1 púpozott kiskanál só
•  17 dkg vaj vagy sütőmargarin
A nyújtáshoz:
•  finomliszt
A töltelékhez:
•  12 virsli
A tepsi kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
A lekenéshez:
•  1 tojás
A tetejére:
•  10 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés módja

1. A tejet meglangyosítjuk. Belekeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, s meleg helyen letakarva 10-15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, összeforgatjuk a sóval és a tejes élesztővel, majd az olvasztott vaj segítségével bedagasztjuk. Letakarjuk, s meleg helyen nagyjából egy órán keresztül kelesztjük.

2. Ezt követően három darab kisebb cipót formálunk belőle, majd belisztezett gyúrólapokon kb. 30 cm átmérőjű kerek lapokká nyújtjuk. Mindegyik lapot 8-8 részre vágjuk.

3. A virsliket félbevágjuk, minden háromszög szélesebbik oldalára 1-1 felet rakunk, majd a már virslivel díszített háromszögeket kifli formában felcsavarjuk.

4. A felcsavart kifliket vajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A felvert tojás segítségével lekenjük őket, majd a kiflik tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 190 fokon előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

A leírásban szereplő Virslis kifli recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (kifli) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.