Kaszinótojás
Elkészítés módja
1. A puha (szobahőmérsékletű) vajat a krémsajttal meg a tejszínnel krémesre keverjük.
2. A főtt tojásokat meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, sárgájukat kikaparjuk és szőrszitán áttörve a sajtos krémbe dolgozzuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a mustárral, a porcukorral és az ecettel pikánsra ízesítjük.
3. A franciasalátát azon a nagy lapos tálon, amelyiken tálalni fogunk, egyenletesen elterítjük. A 16 fél tojást a salátára rakosgatjuk, s kicsit bele is nyomkodjuk, hogy biztosabban megálljanak.
4. A tojáskrémet csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és „kicifrázva” a fél tojásokba nyomjuk. Akinek nincs ilyen díszítőzsákja, a krémet nedves kiskanállal púpozhatja a tojásokba. Salátalevelekkel, petrezselyemmel, paradicsomcikkekkel szokás díszíteni.
Kaszinótojás recepthez fűződő történet, jótanács
A tojásokat hideg vízben tegyük föl főni s a tűzről levéve azonnal hűtsük le, különben a héjuk úgymond „rásül”, nem lehet meghámozni. A tojás főzésekor a sóval ne takarékoskodjunk, mert a só a héjat föllazítja, könnyebben meghámozhatjuk majd. A tojáskrém az eredeti recept szerint sűrű besamellel készül és nem sajtkrémmel, ezt a változatot a klasszikus kaszinótojás receptjénél olvashatják.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.