Kaszinótojás

Kaszinótojás recept
Hozzávalók
•  12.5 dkg vaj
•  35 dkg natúr krémsajt
•  1 evőkanál főzőtejszín vagy tejföl
•  8 főtt tojás
• 
•  őrölt fekete bors
•  1 kiskanál mustár
•  1 mokkáskanál porcukor
•  1 kiskanál 6%-os tárkonyos ételecet vagy citromlé
a tálaláshoz:
•  1.6 kg franciasaláta

Elkészítés módja

1. A puha (szobahőmérsékletű) vajat a krémsajttal meg a tejszínnel krémesre keverjük.

2. A főtt tojásokat meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, sárgájukat kikaparjuk és szőrszitán áttörve a sajtos krémbe dolgozzuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a mustárral, a porcukorral és az ecettel pikánsra ízesítjük.

3. A franciasalátát azon a nagy lapos tálon, amelyiken tálalni fogunk, egyenletesen elterítjük. A 16 fél tojást a salátára rakosgatjuk, s kicsit bele is nyomkodjuk, hogy biztosabban megálljanak.

4. A tojáskrémet csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és „kicifrázva” a fél tojásokba nyomjuk. Akinek nincs ilyen díszítőzsákja, a krémet nedves kiskanállal púpozhatja a tojásokba. Salátalevelekkel, petrezselyemmel, paradicsomcikkekkel szokás díszíteni.

Kaszinótojás recepthez fűződő történet, jótanács

A tojásokat hideg vízben tegyük föl főni s a tűzről levéve azonnal hűtsük le, különben a héjuk úgymond „rásül”, nem lehet meghámozni. A tojás főzésekor a sóval ne takarékoskodjunk, mert a só a héjat föllazítja, könnyebben meghámozhatjuk majd. A tojáskrém az eredeti recept szerint sűrű besamellel készül és nem sajtkrémmel, ezt a változatot a klasszikus kaszinótojás receptjénél olvashatják.

A leírásban szereplő Kaszinótojás recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (kaszinótojás) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.