Vitello togno

Vitello togno recept
Hozzávalók
•  1 kg marha fehérpecsenye (inkább hosszúkás mint dundi darab)
•  2-2 sárgarépa és petrezselyemgyökér
•  fél csokor zellerzöld
•  1-2 babérlevél
•  1 kiskanál só
•  15 dkg konzerv olajos tonhal (tisztán mérve)
•  fél mokkáskanál őrölt fehér bors
•  3 evőkanál majonéz
•  1.5 evőkanál mustár
•  fél citrom leve
•  1 kiskanál konzerv kapribogyó
•  1.5-2 dl főzőtejszín

Elkészítés módja

1. A húst egyben megmossuk, majd egy magas peremű kisebb tepsibe tesszük. A répát és a gyökeret megtisztítjuk, hosszúkásra vágjuk, a pecsenye köré szórjuk, és beletesszük a jól megmosott zellerzöldet is. A babérlevéllel fűszerezzük, 4 deci vizet öntünk rá, megsózzuk. Lefödve (alufóliával letakarva), közepesen forró sütőben jó 2 óra alatt puhára pároljuk. Közben többször megforgatjuk, és még úgy 2,5 deci vizet öntünk alá.

2. Ha kész, a puha húst és zöldséget félrerakjuk. Levéből 1,5 decinyit egy tálba vagy turmixgépbe töltünk, a többit lefagyasztjuk, mert nagyszerű alaplé lesz belőle levesekhez.

3. A kimért lébe rakjuk a puha zöldség felét (csak úgy kedvünkre), a lecsöpögtetett tonhalat és finomra turmixoljuk vagy merülőmixerrel pépesítjük. Ezután megborsozzuk, a majonézzel, a mustárral, a citrom kifacsart levével, a lecsöpögtetett kaprival meg a tejszínnel tovább krémesítjük.

4. Tálaláskor a kihűlt pecsenyét a rostjaira merőlegesen, minél vékonyabban fölszeleteljük, és az ízletes mártással „nyakon öntjük\". Forró pirítóssal kínáljuk.

Vitello togno recepthez fűződő történet, jótanács

Takarékos megoldás, ha a fehérpecsenyét nem az eredeti recept alapján készítjük el, hanem a hagyományos módon húslevest főzünk belőle. A hús így is ízes és vajpuha lesz, olaszos mártásának pedig finom alapjául szolgál a húsleves.

A leírásban szereplő Vitello togno recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.