Hideg libamáj makói hagymával
Elkészítés módja
1. A libahájat 2 centis kockákra vágjuk, és kevergetve kisütjük. A tűzről lehúzzuk, a töpörtyűt szűrőlapáttal kiszedjük belőle.
2. A májat a már nem túl meleg – különben összekapja – libazsírba tesszük, megsózzuk, a borssal meg a babérlevéllel fűszerezzük, a megmosott, héjastól félbevágott hagymát és almát hozzáadjuk, a megtisztított fokhagymát beledobjuk.
3. Amint a zsír újra fölforrósodott, kis lángra állítjuk, és a májat 18-20 percig sütjük, majd zsírjában hűlni hagyjuk. Ezután szűrőlapáttal óvatosan egy kisebb tálba tesszük, zsírját rászűrjük. Akkor jó, ha teljesen ellepi.
4. A vöröshagymát megtisztítjuk, 0,5 centi vastagon fölszeleteljük, gyűrűire szedjük. A lisztbe, a felvert tojásba meg a pirospaprikával fűszerezett zsemlemorzsába forgatva bundázzuk, és bő olajban kb. 2 perc alatt kisütjük. Papírtörülközőre szedve lecsöpögtetjük.
5. A májból forró vízbe mártott késsel nem túl vastag, de szép szeleteket vágunk, és a forró, ropogós hagymakarikákkal meg pirítóssal tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.