Hideg libamáj makói hagymával

Hideg libamáj makói hagymával recept
Hozzávalók
•  60-70 dkg libaháj
•  50 dkg hizlalt libamáj
•  1 mokkáskanál só
•  néhány szem egész fekete bors
•  1 babérlevél
•  1 kisebb vöröshagyma
•  1 kisebb alma
•  1-2 gerezd fokhagyma
a makói hagymához:
•  2 szép vöröshagyma
•  2-3 evőkanál finomliszt (teljes őrlésű búzaliszt – Graham-liszt vagy zabpehelyliszt is lehet)
•  1 tojás
•  1 mokkáskanál jóféle pirospaprika
•  3 evőkanál zsemlemorzsa
a hagyma sütéséhez:
•  olaj

Elkészítés módja

1. A libahájat 2 centis kockákra vágjuk, és kevergetve kisütjük. A tűzről lehúzzuk, a töpörtyűt szűrőlapáttal kiszedjük belőle.

2. A májat a már nem túl meleg – különben összekapja – libazsírba tesszük, megsózzuk, a borssal meg a babérlevéllel fűszerezzük, a megmosott, héjastól félbevágott hagymát és almát hozzáadjuk, a megtisztított fokhagymát beledobjuk.

3. Amint a zsír újra fölforrósodott, kis lángra állítjuk, és a májat 18-20 percig sütjük, majd zsírjában hűlni hagyjuk. Ezután szűrőlapáttal óvatosan egy kisebb tálba tesszük, zsírját rászűrjük. Akkor jó, ha teljesen ellepi.

4. A vöröshagymát megtisztítjuk, 0,5 centi vastagon fölszeleteljük, gyűrűire szedjük. A lisztbe, a felvert tojásba meg a pirospaprikával fűszerezett zsemlemorzsába forgatva bundázzuk, és bő olajban kb. 2 perc alatt kisütjük. Papírtörülközőre szedve lecsöpögtetjük.

5. A májból forró vízbe mártott késsel nem túl vastag, de szép szeleteket vágunk, és a forró, ropogós hagymakarikákkal meg pirítóssal tálaljuk.

A leírásban szereplő Hideg libamáj makói hagymával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.