Vaddisznókocsonya

Vaddisznókocsonya recept
Hozzávalók
•  50 dkg kicsontozott fagyasztott vaddisznócomb
•  2 közepes sertésköröm
•  2-3 sárgarépa
•  1-2 petrezselyemgyökér
•  1 nagy fej fokhagyma
•  1 nagy vöröshagyma
•  30 szem fekete bors
•  10 szem borókabogyó
•  2 babérlevél
•  1 kiskanál csemege pirospaprika
•  kb. 2 evőkanál só (még jobb ha a fele ételízesítő por)

Elkészítés módja

1. A vaddisznócombot fölengedjük, megmossuk. A megtisztított körmöket hosszában kettécsapjuk (erre vásárláskor a hentest is megkérhetjük), megmossuk, majd a hússal együtt fazékba rakjuk. A köröm azért kell bele, mert különben nem lesz kocsonyás a leve.

2. Ezután 3-3,5 liter hideg vizet ráöntünk és fölforraljuk. Kis lángra állítjuk, hogy épp csak gyöngyözve forrjon. A tetején keletkező szürkés habot leszedjük.

3. A zöldségeket és a fokhagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát megmossuk, majd héjastól félbevágjuk. Mindezeket a fűszerekkel és a fele sóval a húsokhoz adjuk. Kis lángon 3-4 órán át főzzük, majd félrehúzzuk és 15 percig pihentetjük, hogy egy kicsit leülepedjen.

4. Ezután tiszta konyharuhán vagy gézvásznon átszűrjük. Újra a tűzre tesszük, megkóstoljuk, és utánasózzuk. Ezután hűlni hagyjuk, tetejéről a zsírt szalvétával leszedjük.

5. A körmöt amennyire csak tudjuk kicsontozzuk, földaraboljuk, majd a rostjaira merőlegesen fölszeletelt puha combbal együtt mélytányérokba rakjuk. Néhány karika zöldség is kerülhet rá. Mindegyikre pár evőkanálnyi levet öntünk, kocsonyásodni hagyjuk. Csak ezután öntjük rá a maradék levet, végül dermedni hagyjuk (ha egyszerre öntjük rá a levet, akkor is megkocsonyásodik, csak „elúszkál” benne a díszítésnek szánt zöldség).

Vaddisznókocsonya recepthez fűződő történet, jótanács

Külön a kocsonyalé, külön a hús lefagyasztható, azután csak annyi a teendő, hogy együtt felforraljuk, leszűrjük, és már adagolhatjuk is a tányérokba, hogy megdermedjen.

A leírásban szereplő Vaddisznókocsonya recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (kocsonya) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.