Mortadella mousse

Mortadella mousse recept
Hozzávalók
•  250 gr mortadella
•  125 gr rikotta sajt
•  2-3 ek parmezán sajt reszelve
•  100 ml tejszín
•  8-10 kapri bogyó
• 
•  bors

Elkészítés módja

1. Tegyük a mortadellát, a ricottát, a parmezánt és a tejszínt egy turmixgépbe.

2. Turmixoljunk össze mindent a tejszínnel, meg a kapri bogyóval, amíg könnyű habot nem kapunk, majd ízlés szerint sózzuk (vigyázat: a mortadella eleve sós) és borsozzuk.

3. Tegyük egy tálba, fedjük le fóliával, és tálalásig tartsuk a hűtőben.

4. A mortadella mousse szervírozása előtt szórjuk meg piros borssal vagy durvára tört pisztáciával.

Mortadella mousse recepthez fűződő történet, jótanács

Mindössze néhány perc és néhány hozzávaló szükséges ennek a lágy mortadella mousse-nak az elkészítéséhez, amelyet kekszre vagy pirítósra kenhetünk, de pogácsák, sós puffancsok töltelékeként is felhasználhatunk. Előételként tálalható karácsonyi ebédekhez és vacsorákhoz. Tökéletes recept minden alkalomra, mivel más sós mousse-okhoz, például a lazacmousse-hoz és a tonhalmousse-hoz hasonlóan nem igényel főzést, előre elkészíthető, így az ünnepi időszakot gond nélkül élvezhetik a háziasszonyok is.

A mortadella mousse még gazdagabbá és habosabbá tehető, ha az elkészítés végén 20-30 g tejszínhabot adunk hozzá. Az ínyenc változathoz szórhatunk a tetejére apróra vágott pisztáciát, ami még mutatósabbá teszi a receptet.

A leírásban szereplő Mortadella mousse recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.