Mortadella mousse
Elkészítés módja
1. Tegyük a mortadellát, a ricottát, a parmezánt és a tejszínt egy turmixgépbe.
2. Turmixoljunk össze mindent a tejszínnel, meg a kapri bogyóval, amíg könnyű habot nem kapunk, majd ízlés szerint sózzuk (vigyázat: a mortadella eleve sós) és borsozzuk.
3. Tegyük egy tálba, fedjük le fóliával, és tálalásig tartsuk a hűtőben.
4. A mortadella mousse szervírozása előtt szórjuk meg piros borssal vagy durvára tört pisztáciával.
Mortadella mousse recepthez fűződő történet, jótanács
Mindössze néhány perc és néhány hozzávaló szükséges ennek a lágy mortadella mousse-nak az elkészítéséhez, amelyet kekszre vagy pirítósra kenhetünk, de pogácsák, sós puffancsok töltelékeként is felhasználhatunk. Előételként tálalható karácsonyi ebédekhez és vacsorákhoz. Tökéletes recept minden alkalomra, mivel más sós mousse-okhoz, például a lazacmousse-hoz és a tonhalmousse-hoz hasonlóan nem igényel főzést, előre elkészíthető, így az ünnepi időszakot gond nélkül élvezhetik a háziasszonyok is.
A mortadella mousse még gazdagabbá és habosabbá tehető, ha az elkészítés végén 20-30 g tejszínhabot adunk hozzá. Az ínyenc változathoz szórhatunk a tetejére apróra vágott pisztáciát, ami még mutatósabbá teszi a receptet.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.