Zöldfűszeres muffin, majonézes avokádókrémmel töltve
Elkészítés módja
1. A lisztet keverő tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a tojássárgákat, az olvasztott vajat, és sóval, borssal, a szeletelt zöldhagymával, aprított petrezselyemmel, bazsalikommal fűszerezzük. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk. Ezután a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk, és a vajazott-lisztezett szilikon muffin sütőt háromnegyedig töltjük a masszával. Végül 180 °C-os sütőben kb. 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
2. Közben a majonézes avokádókrémhez, az avokádókat félbevágjuk, kimagozzuk, majd a húsukat tálba kanalazzuk, és krémesre turmixoljuk. Ekkor belekeverjük a majonézt, és sóval, borssal, a citrom reszelt héjával és kicsavart levével ízesítjük.
3. A kihűlt muffinok tetejét levágjuk, a közepüket kicsit kiszedjük, majd a habzsákba töltött, hideg majonézes avokádókrémmel megtöltjük, és hidegen kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.