Zöldséges csirkehúspástétom
Elkészítés módja
1. A csirkemellfiléket sóval, borssal és zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd forró olajon mind két oldalukat pirosra sütjük. Ha kihűlt, ledaráljuk, hozzáadjuk a majonézt, és krémesre mixeljük.
2. A zöldséglevest felforraljuk, beleszórjuk a zselatinport, félrehúzzuk a tűzről, és addig keverjük, míg el nem olvad.
3. A mexikói zöldségkeveréket sós, forrásban lévő vízben leforrázzuk, leszűrjük, kevés olajon átfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lilahagyma felét apróra vágva és a petrezselymet. A meleg aszpikkal együtt a csirkehús krémhez keverjük, sóval, borssal ízesítjük, majd egy alagútformát folpackkal kibélelünk, és beletöltjük a masszát. 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen.
4. Tálaláskor a pástétomot deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, és forró vízbe mártott késsel ujjnyi vastagságúra szeleteljük. Tányérra fektetjük, rozsos toast kenyérrel tálaljuk, petrezselyemmel és koktélparadicsommal díszítjük. Külön mártásos csészében majonézt kínálunk mellé-
Igazán öröm a számunkra, és nagyon hasznos az ilyen visszajelzés, köszönjük.
Én nagyon örülök, hogy rábukkantam. Rengeteget tanulok, sok ötletet merítek belőle. Nagy segítség. :)
És még van nagyon sok, ebből a kategóriából és másokból is, de csak akkor töltünk fel, amikor a felhasználók aktivitása kisebb. Nem akarunk eléjük kerülni, elvégre értük van az oldal.
Jobbnál jobb receptek érkeztek. Alig győzöm menteni. :)
Nagyon szívesen, lassan érkezik a többi hasonlóan egyszerű pástétom, krém és társaik. :) Érdemes lesz figyelni.
Köszönöm szépen
Kinyomtattam a receptet,nagyon finom lehet.
Elfogom készíteni Üdv Marcsi