Padlizsánkrém
Elkészítés módja
1. A megmosott padlizsánokat letörölgetjük, kocsányostól rostélyra fektetjük és faszénparázs fölött, forgatva kb. 30 perc alatt megsütjük. Az sem baj, ha egy kicsit megég. A padlizsánt a tűzhely forró lapján vagy forró sütőben is megsüthetjük, utóbbiakból azonban a kellemes „füstíz” hiányozni fog.
2. A sült padlizsánokat zacskóba vagy lábasba rakjuk és lefedjük. 15 percig hagyjuk, hogy a keletkező gőzben összeessen, így könnyebb megtisztítani (meghámozni).
3. Kicsit kinyomkodjuk, majd nagyon apróra vágjuk és a lereszelt vöröshagymával, a sóval és a borssal összekeverjük. Az olajat apránként beledolgozzuk, de olaj helyett majonézzel is összekeverhetjük. Aki szereti, néhány csepp citromlével is ízesítheti. Jól behűtve, puha kenyérre vagy pirítósra kenve kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.