Őzcarpaccio

Őzcarpaccio recept
Hozzávalók
•  60 dkg kicsontozott fagyasztott vékonyabb őzkaraj vagy vastagabb szűzpecsenye (bélszín)
•  2 evőkanál mustár
•  1 púpozott kiskanál őrölt feketebors
•  10 dkg parmezánsajt
•  1 nagyobb citrom leve
•  kb. fél kiskanál só
•  6 evőkanál olívaolaj

Elkészítés módja

1. A karajt fölengedjük, vékony hártyáját lefejtjük, majd a húst megmossuk és szárazra töröljük. Ezután a mustárral meg a fele borssal alaposan bedörzsöljük, folpackba csomagoljuk, és újra lefagyasztjuk, de már nem kőkeményre, csak hogy szeletelni lehessen.

2. A sajtot lereszeljük, sőt késsel még tovább is aprítjuk, hogy olyan legyen, mintha finomra vágtuk volna.

3. A húst tálalás előtt kb. 25 perccel a mélyhűtőből kivesszük, még fagyosan hajszálvékonyan fölszeleteljük (legkönnyebb szeletelőgéppel) és azonnal tálra rakjuk. Citromlevet csöpögtetünk rá, kissé megsózzuk, megborsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, végül a sajttal megszórjuk.

4. Pirítós kenyeret kínálunk hozzá.

Őzcarpaccio recepthez fűződő történet, jótanács

A szarvas vagy a vaddisznó vastagabb szűzpecsenyéjéből (bélszínjéből) illetve vékonyabb karajából ugyanígy készítjük.

A leírásban szereplő Őzcarpaccio recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több karaj recept
Még több karaj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.