Őzcarpaccio

Elkészítés módja
1. A karajt fölengedjük, vékony hártyáját lefejtjük, majd a húst megmossuk és szárazra töröljük. Ezután a mustárral meg a fele borssal alaposan bedörzsöljük, folpackba csomagoljuk, és újra lefagyasztjuk, de már nem kőkeményre, csak hogy szeletelni lehessen.
2. A sajtot lereszeljük, sőt késsel még tovább is aprítjuk, hogy olyan legyen, mintha finomra vágtuk volna.
3. A húst tálalás előtt kb. 25 perccel a mélyhűtőből kivesszük, még fagyosan hajszálvékonyan fölszeleteljük (legkönnyebb szeletelőgéppel) és azonnal tálra rakjuk. Citromlevet csöpögtetünk rá, kissé megsózzuk, megborsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, végül a sajttal megszórjuk.
4. Pirítós kenyeret kínálunk hozzá.
Őzcarpaccio recepthez fűződő történet, jótanács
A szarvas vagy a vaddisznó vastagabb szűzpecsenyéjéből (bélszínjéből) illetve vékonyabb karajából ugyanígy készítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.