Lazactatár
![Lazactatár recept](/receptkepek/800/600/lazactatar-155.jpg)
Elkészítés módja
1. A friss lazacot földaraboljuk – ha véletlenül lenne benne szálka, azt eközben csipesszel eltávolíthatjuk –, majd a füstölt lazaccal együtt ledaráljuk. Hogy a darálóban semmi ne maradjon a halhúsból, a végén egy zsemlét is tegyünk bele, de csak addig nyomjuk, amíg a hal mind ki nem jön a darálóból. Zsemle ne kerüljön hozzá!
2. Az olajjal és a citromlével összekeverjük, megsózzuk. Az újhagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk, az előzőekhez adjuk, kissé megborsozzuk.
3. Forró pirítóssal tálaljuk, de kínálhatunk hozzá szezámos uborkát is. Ez úgy készül, hogy a megmosott kígyóuborkát vékonyan fölszeleteljük, és egy kevés ecettel meg szezámolajjal meglocsoljuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, végül tálaláskor szárazon pirított szezámmaggal megszórjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.