Sonkatorta

Sonkatorta recept
Hozzávalók
•  1 alma
•  10 dkg párizsi vagy sonka
•  2 csemegeuborka
•  5 főtt tojás
•  2-2 főtt burgonya és sárgarépa
•  20 dkg főtt zöldborsó
•  20 dkg vékonyan fölszeletelt gépsonka
a mártáshoz:
•  1.5 dl majonéz
•  2 dl tejföl
•  porcukor
•  mustár
•  őrölt fekete bors
•  citromlé
• 
•  1 húsleveskocka
•  4 dkg zselatinpor

Elkészítés módja

1. Az almát meghámozzuk, félbehasítva a magházát kimetsszük, húsát egycentis kockákra vágjuk, ahogyan a párizsit (sonkát), az uborkát, a főtt tojást, a főtt burgonyát és sárgarépát is. Mindezeket egy tálba rakjuk, a borsóval összekeverjük.

2. A sonkával egy kisebb kuglóf formát (lehet őzgerinc forma is) kibélelünk.

3. A majonézt a tejföllel kikeverjük, egy kevés porcukorral, mustárral, borssal és citromlével ízesítjük, ha kell, kissé megsózzuk.

4. A leveskockát 1,5 deci vízben melegítve föloldjuk, majd beleöntjük az előzetesen 8 evőkanál hideg vízben elkevert zselatint is. Kevergetve éppen csak 1 percig forraljuk, amíg föloldódik. Langyosra hűtjük, majd a majonézes mártással összekeverjük, az előkészített hozzávalókra öntjük. Összekeverjük, azután a sonkával bélelt tálba öntjük. Elsimítjuk, s hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.

5. Tálaláskor a formát néhány pillanatra meleg vízbe állítjuk, majd tartalmát vágódeszkára borítjuk. Forró vízbe mártott késsel cikkekre vágjuk.

A leírásban szereplő Sonkatorta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (torta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.