Hideg halízelítő

Hideg halízelítő recept
Hozzávalók
a füstölt lazachoz tejszínes tormával:
•  4 burgonya
• 
•  20 dkg vékony szelet füstölt lazac
•  8 evőkanál tejszínhabos torma
•  1 citrom
a füstölt pisztránghoz dinnyével:
•  3 kis füstölt pisztráng (70 dkg)
•  1 kg édes sárgadinnye
a lazaccarpacciohoz:
•  50 dkg bőr nélküli lazacfilé
•  1 evőkanál bazsalikomlevél
•  1 citrom
•  2 paradicsom
•  4 evőkanál olívaolaj
• 
•  őrölt fekete bors
•  1 mokkáskanál rózsabors (perui bors) vagy citrombors

Elkészítés módja

1. A füstölt lazachoz a burgonyát megmossuk, sóval bélelt tepsire rakjuk, és forró sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.

2. A lazacot kicsomagoljuk, tányérra rakjuk. A forró burgonyát keresztben behasítva mellé tesszük. A tejszínhabos tormát külön kínáljuk hozzá. Citrommal díszítve adjuk asztalra. Burgonya helyett forró pirítóssal is fogyaszthatjuk.

3. A dinnyés füstölt pisztránghoz a füstölt pisztrángot kifilézzük, bőrét lefejtjük. A halhúst kb. 2 centis darabokra vágjuk. A dinnyét meghámozzuk, magjait kikaparjuk, húsát karalábévájóval kifúrjuk. Minden dinnyegömbbe egy-egy fogvájót szúrunk, majd a haldarabokat is rátűzzük.

4. A lazaccarpaccio-hoz a lazacot 30 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, csak így szeletelhetjük majd hajszálvékonyra. A bazsalikomot apróra vágjuk, és a kifacsart citromlevet hozzáadjuk.

5. A paradicsomot merülőmixerrel összetörjük, átszűrve az előzőekhez öntjük. Az olajat apránként beledolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk.

6. A lazacot, a kést kissé ferdén tartva, kissé lapjában szép vékonyan fölszeleteljük. (Ez szeletelőgéppel a legkönnyebb.) Tányérra rakosgatjuk, a fűszeres öntettel meglocsoljuk. Akinek van, egy kevés rózsaborsot is morzsolhat rá. Forró pirítóssal azonnal tálaljuk.

Hideg halízelítő recepthez fűződő történet, jótanács

A tányérra lazactatár is került, ennek receptjét külön olvashatják.

A leírásban szereplő Hideg halízelítő recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.