Hideg halízelítő

Elkészítés módja
1. A füstölt lazachoz a burgonyát megmossuk, sóval bélelt tepsire rakjuk, és forró sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.
2. A lazacot kicsomagoljuk, tányérra rakjuk. A forró burgonyát keresztben behasítva mellé tesszük. A tejszínhabos tormát külön kínáljuk hozzá. Citrommal díszítve adjuk asztalra. Burgonya helyett forró pirítóssal is fogyaszthatjuk.
3. A dinnyés füstölt pisztránghoz a füstölt pisztrángot kifilézzük, bőrét lefejtjük. A halhúst kb. 2 centis darabokra vágjuk. A dinnyét meghámozzuk, magjait kikaparjuk, húsát karalábévájóval kifúrjuk. Minden dinnyegömbbe egy-egy fogvájót szúrunk, majd a haldarabokat is rátűzzük.
4. A lazaccarpaccio-hoz a lazacot 30 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, csak így szeletelhetjük majd hajszálvékonyra. A bazsalikomot apróra vágjuk, és a kifacsart citromlevet hozzáadjuk.
5. A paradicsomot merülőmixerrel összetörjük, átszűrve az előzőekhez öntjük. Az olajat apránként beledolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk.
6. A lazacot, a kést kissé ferdén tartva, kissé lapjában szép vékonyan fölszeleteljük. (Ez szeletelőgéppel a legkönnyebb.) Tányérra rakosgatjuk, a fűszeres öntettel meglocsoljuk. Akinek van, egy kevés rózsaborsot is morzsolhat rá. Forró pirítóssal azonnal tálaljuk.
Hideg halízelítő recepthez fűződő történet, jótanács
A tányérra lazactatár is került, ennek receptjét külön olvashatják.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.