Inasz (inarsz)

Inasz  (inarsz) recept
Hozzávalók
•  libaháj (hasháj testháj)
• 
•  őrölt fehér bors
•  fokhagyma
•  pirospaprika
a tálaláshoz:
•  metélőhagyma

Elkészítés módja

1. Ez egy jellegzetes zsidó étel, mely azt a szerepet tölti be, mint nálunk a kenyér mellé szeletelt szalonna.

2. A hájat kézmeleg vízben megmossuk, hogy a rajta lévő hártyát könnyen leszedhessük. Ezután konyhai papírtörlővel leszárogatjuk, egy vágódeszkára rakjuk. Egy késnek a lapjával, olyan mozdulatokkal, mint amikor a kenyeret vajazzuk, addig „kenegetjük” (szétmasszírozzuk), míg szinte krémes nem lesz. Ekkor minden kiló hájra 2 deka (kb. 1 csapott evőkanálnyi) sót és 5-6 gerezd zúzott fokhagymát szórunk, és továbbra is a kés lapjával dolgozva, alaposan belekeverjük a hájba.

3. Egy kisebb, közepesen mély tányért folpackkal kibélelünk, és a masszát kb. másfél ujjnyi vastagon belesimítjuk. A folpackot a tetejére hajtjuk, és mélyhűtőbe tesszük, hogy félig megdermedjen. Ekkor egy tálcára borítjuk, a folpackot lehúzzuk róla. Mindkét oldalára pirospaprikát szitálunk, majd zacskóba csomagoljuk, és lefagyasztjuk.

4. Forró, héjában sült krumplival tálaljuk, erre kell kenegetni (frissen vágott metélőhagymával megszórni, kiskanállal kikanalazni, de barna kenyérből készült pirítóssal is kitűnő. Italként kitűnő hozzá a forralt bor, a forró citromos tea, és gyakori kísérője a kóser szilvapálinka is.

A leírásban szereplő Inasz (inarsz) recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.