Cukkinilepény

Elkészítés módja
1. A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, majd meghámozzuk.
2. Hosszában félbehasítjuk, majd a magjait kikaparva a húsát kis lyukú reszelő segítségével lereszeljük.
3. A vöröshagymát megtisztítjuk és a petrezselyemmel együtt finomra vágjuk.
4. A fokhagymát összezúzzuk, majd a petrezselymes vöröshagymával két evőkanál olajon megfuttatjuk. A reszelt cukkinit a tojással és a zabpehelyliszttel együtt összekeverjük.
5. Megsózzuk, megborsozzuk, a párolt hagymával meg az őrölt köménnyel fűszerezzük. Egy teflonserpenyőben 3 evőkanál olajat kissé megforrósítunk, a cukkinis massza felét egyenletesen belesimítjuk és közepes lángon kb. 6 percig sütjük. Akkor jó, ha a tészta összeállt, a serpenyőt rázogatva könnyedén mozog, a teteje pedig kocsonyásodni kezd.
6. Ezt követően a lepényt tányérra csúsztatjuk, a serpenyőt ráborítjuk, majd az egészet megfordítjuk.
7. Újra a tűzre tesszük és kb. 5 perc alatt ezt az oldalát is megsütjük. A maradék cukkinis keverékből ugyanígy még egy lepényt sütünk.
8. Tálaláskor a tetejét megkenjük tejföllel, végül megszórjuk sajttal.
Cukkinilepény recepthez fűződő történet, jótanács
Cukkini helyett burgonyával is készíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.