Zöldséges fokhagymamártás

Elkészítés módja
1. A csirkemellből, répából, leveskockából és fűszerekből levest főzünk. Az olajat vagy zsírt felhevítjük, és az apróra vágott fokhagymát a liszttel együtt megfuttatjuk rajta. Felöntjük levessel, majd apránként a leveshez adagoljuk, amit ezek után jól kiforralunk. A szokásos mártásnál sokkal sűrűbbre kell főzni.
2. Belekeverjük a tejfölt, tojást, majd újra felforraljuk, és ekkor kerül bele az összeaprított petrezselyem. Ha kihűlt, hozzákeverjük a majonézt.
3. A főtt mellet, répát apró kockára vágjuk, a zöldborsóval összekeverjük, majd a mártáshoz keverjük. Egy desszertes formába öntjük ezt a zöldséges mártást, és ha kihűlt, lezárva a hűtőbe rakjuk néhány órára. Kiborítva tálaljuk.
Zöldséges fokhagymamártás recepthez fűződő történet, jótanács
Köretként is megállja helyét.
Nagyon gusztusos,remélem lessz időm,és elkészítem.
Hát ez SUPER!! :) Annyira gusztusos, és ha jól sejtem, de nem vagyok benne biztos,Tupperware gyűrűben van el készítve :)Nekem is van, és nem csak a gyümölcstortát szoktam benne készíteni, hanem krumplipürét és rizst is. :)A recept megy a kedvencekhez :))
Drága Szabina, ez aztán felkérés keringőre! ;)
Hölgyeim, csak támogatni tudjuk a gondolatot, hogy esetleg elkészítik, igazán remek az íze és nagyon laktató.
Cherryka ne csak nézegesd!! Készítsd el és hívj el engem vendégségbe és majd ketten megkóstoljuk. :)))))
Ki gondolná, hogy egy fokhagymamártás is lehet csábítóan mutatós?! :) Komolyan, szinte jobb kedvre derít, ha rápillantok az üdén pirosló paradicsomcikkekre és a friss petrezselyemre! (Már harmadszor nézem meg egymás után a fotót, hehe.)
Már a recept hozzávalóit olvasva is nagyon tetszik! Mi lesz ha még el is készítem!!! Köszönöm a receptet.