Óriás tócsni töltve

Elkészítés módja
1. Megmossuk és kockákra vágjuk a húst, majd egy edénybe téve öntünk rá kevés olajat, megszórjuk gyros porral és összekeverve pár órára félrerakjuk, akár a hűtőbe is rakhatjuk.
2. Addig meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük a burgonyát, majd tálba téve hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a tejfölt, megsózzuk és jól összekeverjük. Ha nem elég sűrű, rakjuk még bele lisztet.
3. Serpenyőben felforrósítunk olajat és kanállal szaggatunk bele a tócsniból, majd el is lapítjuk. (Én palacsintasütőben csináltam. Mindig forró legyen az olaj, különben megszívja magát).
4. A sütést követően papirtőrlőn picit leitatjuk róla az olajat.
5. A gyrosos húst kis olajon kevés vízzel megpirítjuk egy serpenyőben, de ha van wok-unk, akkor víz nélkül megpirítjuk.
6. A tejfölt egy tálban ízlés szerint összekeverjük pucolt és zúzott fokhagymával és sózzuk, majd beleforgatjuk a megmosott és apróra vágott zöldségeket saláta kivételével.
7. Összeállítjuk: tányérra rakunk egy tócsnit és az egyig felére rakunk egy salátalevelet, majd erre halmozzuk a húst és a fokhagymás tejfölös zöldségeket, majd félbehajtjuk és még melegen tálaljuk. Ha van otthon sajtunk, reszelhetünk a tetejére bőven.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.