Zabpelyhes töltött paprika
Elkészítés módja
1. A paprikákat kicsumázzuk, a csöveket megmosva félretesszük. A zabpelyhet 8 deci forrásba lévő, enyhén sós vízbe szórjuk, majd kevergetve 2-3 percig főzzük. Ezután letakarjuk és a tűzről lehúzva kb 20 percig állni hagyjuk. Ezalatt a zabpehely beszívja a nedvességet kissé megduzzad.
2. A húst ledaráljuk, majd a kissé kihűlt zabpehellyel és a vöröshagymával együtt keverő tálba töltjük. Megsózzuk, megborsozzuk, alaposan összedolgozzuk, majd a paprikák üregébe töltjük.
3. A paradicsomlevet fél liter vízzel fölöntjük, megsózzuk, a szőlőcukorral édesítjük, a zellerzöldet beledobjuk, fölforraljuk, majd a paprikákat beletesszük.
4. Kis lángon 35 percig főzzük, majd a paprikákat kiemeljük és a levet, egy kevés vízzel elkevert kukoricakeményítővel sűrítjük. A paprikákat a mártással együtt kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.