Bajor csülkös egytál

Elkészítés módja
1. A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd 2 centis kockákra vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra metéljük, egy lábasban a zsírját kiolvasztjuk, majd a fölaprított hagymát megfuttatjuk rajta.
2. A húst rádobjuk, közepes lángon kevergetve fehéredésig pirítjuk. Közben megsózzuk, megborsozzuk, a babérlevéllel, a borókabogyóval meg a zúzott fokhagymával fűszerezzük. Egy kevés vizet öntünk alá, és lefödve, kis lángon kb. 45 percig pároljuk. Közben elpárolgó levét folyamatosan pótoljuk. A vége felé a fedőt leemeljük róla, és a húst zsírjára pirítjuk, majd a paprikával meghintjük, elkeverjük.
3. A káposztát néhány vágással rövidebb szálúra vágjuk, ha túl savanyú lenne, átöblítjük. Jól lecsöpögtetjük, majd a húshoz adjuk. Egy kevés vizet aláöntve együtt pároljuk tovább.
4. A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk és az árpagyönggyel együtt a káposztás húshoz adjuk. Fedő alatt, közepes lángon még kb. 1 órán át pároljuk.
Közben a babot is hozzáadjuk – ha előfőzött, akkor félidőben, ha konzerv, akkor csak a végén.5. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk és friss kenyérrel kínáljuk.
Klasszikus "mi a .... főzzek ma?" esetére kitűnő választás. Könnyű elkészíteni, friss kenyérrel, zsemlével nagyon finom. :)
Köszönjük szépen.
Gusztusos:)