Dupla lecsó

Dupla lecsó recept
Hozzávalók
•  60 dkg paradicsom
•  1.5 kg húsos zöldpaprika
•  2 nagy vöröshagyma
•  20 dkg császárszalonna
•  3 evőkanál olaj
•  1 púpozott evőkanál jóféle pirospaprika
•  kb. 1.5 kiskanál só
•  fél kiskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista
•  1 kiskanál csemege Piros Arany
•  20 dkg jóféle házikolbász

Elkészítés módja

1. A paradicsomokat megmossuk, zöld szárukat kiskéssel kivágjuk, húsukat vékony cikkekre vagy közepes kockákra vágjuk. A paprikákat kicsumázzuk, húsukat nagy kockákra daraboljuk. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk.

2. A szalonnát kis kockákra vágjuk, majd az olajon, egy nagy lábasban megpirítjuk. A hagymát hozzáadjuk, kevergetve pár perc alatt aranysárgára pirítjuk. Kissé félrehúzva a pirospaprikát hozzákeverjük.

3. A paradicsomot azonnal rádobjuk, nehogy a pirospaprika megégjen. Enyhén megsózzuk, és kis lángon kb. 10 percig pároljuk. Ha a paradicsom nem elég lédús, egy kevés vizet is öntünk alá. Akkor jó, ha a paradicsom és a hagyma jól szétfő, szinte sűrű mártássá válik. Ekkor a fele zöldpaprikát adjuk hozzá, a kétféle Piros Arannyal ízesítjük, majd kis láng fölött kb. negyedóra alatt puhára pároljuk. Közben néhányszor megkeverjük és hozzákeverünk néhány kolbászkarikát is.

4. Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd ledaráljuk és újra a tűzre tesszük. A maradék paprikát és fölszeletelt kolbászt hozzáadjuk, kb. 15 percig főzzük, ha kell utánasózzuk.

Dupla lecsó recepthez fűződő történet, jótanács

Ne használjunk a hozzávalókban megadott mennyiségnél több paradicsomot, mert lecsónk savanykás ízű lesz. Valószínű, így alakult ki az a szokás, hogy ezt a fogást egy kevés cukorral is szokták ízesíteni.

A leírásban szereplő Dupla lecsó recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (lecsó) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Dupla lecsó recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #7979 2013. 11. 02. 12:07 Válasz

    A receptből világosan kiderül, az első adag lecsót amit készre főztünk ledaráljuk, és ebben a sűrű szaftban készül el a lecsó, ismételt paprika hozzáadásával, fűszerezésével. Tehát kétszer készítünk lecsót. :)

  2. B-betti
    B-betti #7978 2013. 11. 02. 07:15 Válasz

    Nem lettem okosabb. :( Mitől "Dupla" ???

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Dupla lecsó recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #7979 2013. 11. 02. 12:07 Válasz

    A receptből világosan kiderül, az első adag lecsót amit készre főztünk ledaráljuk, és ebben a sűrű szaftban készül el a lecsó, ismételt paprika hozzáadásával, fűszerezésével. Tehát kétszer készítünk lecsót. :)

  2. B-betti
    B-betti #7978 2013. 11. 02. 07:15 Válasz

    Nem lettem okosabb. :( Mitől "Dupla" ???

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.