Dupla lecsó

Elkészítés módja
1. A paradicsomokat megmossuk, zöld szárukat kiskéssel kivágjuk, húsukat vékony cikkekre vagy közepes kockákra vágjuk. A paprikákat kicsumázzuk, húsukat nagy kockákra daraboljuk. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk.
2. A szalonnát kis kockákra vágjuk, majd az olajon, egy nagy lábasban megpirítjuk. A hagymát hozzáadjuk, kevergetve pár perc alatt aranysárgára pirítjuk. Kissé félrehúzva a pirospaprikát hozzákeverjük.
3. A paradicsomot azonnal rádobjuk, nehogy a pirospaprika megégjen. Enyhén megsózzuk, és kis lángon kb. 10 percig pároljuk. Ha a paradicsom nem elég lédús, egy kevés vizet is öntünk alá. Akkor jó, ha a paradicsom és a hagyma jól szétfő, szinte sűrű mártássá válik. Ekkor a fele zöldpaprikát adjuk hozzá, a kétféle Piros Arannyal ízesítjük, majd kis láng fölött kb. negyedóra alatt puhára pároljuk. Közben néhányszor megkeverjük és hozzákeverünk néhány kolbászkarikát is.
4. Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd ledaráljuk és újra a tűzre tesszük. A maradék paprikát és fölszeletelt kolbászt hozzáadjuk, kb. 15 percig főzzük, ha kell utánasózzuk.
Dupla lecsó recepthez fűződő történet, jótanács
Ne használjunk a hozzávalókban megadott mennyiségnél több paradicsomot, mert lecsónk savanykás ízű lesz. Valószínű, így alakult ki az a szokás, hogy ezt a fogást egy kevés cukorral is szokták ízesíteni.
A receptből világosan kiderül, az első adag lecsót amit készre főztünk ledaráljuk, és ebben a sűrű szaftban készül el a lecsó, ismételt paprika hozzáadásával, fűszerezésével. Tehát kétszer készítünk lecsót. :)
Nem lettem okosabb. :( Mitől "Dupla" ???