Padlizsán páva módra

Elkészítés módja
1. A padlizsánokat megmossuk, majd miután a kocsányukat levágtuk (de akár rajta is maradhat), lapjában elfelezzük. A fél padlizsánokat vágott felükkel lefelé vágódeszkára rakjuk, majd úgy teszünk, mintha hosszában 4-5 részre vágnánk, de a végét egyben hagyjuk. Így nyeri el speciális legyező formáját. Besózzuk, 30 percen át állni hagyjuk, majd hideg vízben lemossuk és szárazra töröljük.
2. Amíg a padlizsán a sóban pihen, előkészítjük a többi hozzávalót. A paprikát kicsumázzuk, hosszú csíkokra vágjuk. A paradicsomokat, miután szárukat kimetszettük, félkarikákra szeljük. A szalonnaszeleteket félbe, a sajtot a paprikához hasonló csíkokra vágjuk.
3. A padlizsán réseibe egymás után betesszük a szalonnát, a paradicsomot, a paprikát és a sajtot, azután kikent tepsibe rakjuk. A fokhagymát finomra zúzzuk (összetörjük) és a majonézzel összekeverjük. Evőkanállal a padlizsán töltelékére csurgatjuk.
4. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 40 percig sütjük.
Padlizsán páva módra recepthez fűződő történet, jótanács
Ha véletlenül maradna belőle, nem baj, mert hidegen is kitűnő.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.