Fűszeres lazac cukkiniköntösben
Elkészítés módja
1. A halszeleteket a méz és mustár keverékével bedörzsöljük és a fűszerkeverékkel behintjük. A cukkinit megmossuk, leszárogatjuk, majd hosszában 2 mm vastagon felszeleteljük. (Ez a fázis szeletelőgéppel vagy egy zöldséghámozóval a legegyszerűbb.)
2. A halszeleteket a cukkiniszalagokkal körbetekerjük. Az olajat 3 dkg vajjal megforrósítjuk, a haltekercseket oldalanként 2-2 percig sütjük benne. Néhány evőkanál vizet öntünk alá, lefedjük és kis lángon még 3-4 percig pároljuk. Közben a maradék vajat felolvasztjuk, majd a lisztet egy kissé megfuttatjuk rajta. A vizet és a bort ráöntjük, habverővel kevergetve 2 percig forraljuk, megsózzuk, cukorral és mustárral ízesítjük, végül a kapribogyót is beleszórjuk.
3. Tálaláskor a halat tálra emeljük, a visszamaradó levét a kapris mártásba keverjük, végül a hal mellé öntjük. Köretként párolt zöldségeket kínálunk hozzá.
Köszönjük a visszajelzést.
Istenien néz ki!