Bakonyi harcsaszeletek juhtúrós puliszkával
Elkészítés módja
1. A vöröshagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, és lábasban a fele olajon megpirítjuk. A tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük, majd 3 deci vízzel fölöntjük. Megsózzuk, a köménnyel, a paprikakrémmel és a zúzott fokhagymával fűszerezzük.
2. A paradicsomot és a paprikát kicsumázzuk, mindkettőt kockákra vágjuk, majd a paprikás alapba szórjuk, és közepes lángon 20 percig főzzük. Közben a gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, és az ízes lébe szórjuk. 8 percig főzzük, majd a tejföllel és a tejszínnel elkevert liszttel sűrítjük. A harcsafilét megmossuk, leszárogatjuk, megsózzuk, majd a maradék olajon oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük.
3. A puliszkához a kukoricadarát annyi vízzel amennyi éppen ellepi fölöntjük, megsózzuk, és kevergetve addig főzzük, amíg egy kissé besűrűsödik. Letakarva 10 percig duzzadni hagyjuk.
4. Tálaláskor a harcsaszeleteket a gombás raguval körülöntjük, a puliszkát mellé szaggatjuk, végül a juhtúrót rámorzsoljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.