Túrós zabpogácsa
Elkészítés módja
1. Összekeverjük a zabpehelylisztet, a búzasikért, a túrót, a szódabikarbónát és a sót.
2. A hideg vajat hozzámorzsolva, kevés víz segítségével egynemű tésztát készítünk.
3. Kis pihentetés után 1 cm vastag tésztát nyújtunk belőle és egy pogácsaszaggató segítségével kiszaggatjuk.
4. Egy tepsibe rakjuk őket, majd a tetejüket lekenjük tojássárgával és megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.
5. Előmelegített 175 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kedves Scarlett69!
Köszönjük az észrevételét, sajnos mi nem találjuk, hogy a receptben utalás volna arra, hogy gluténmentesek ételről van szó. Tudna segíteni, hogy pontosan mi itt a megtévesztő vagy félrevezető?
Segítségét köszönve: Mesterszakács.hu
Sajnos ez a recept NEM GLUTÉNMENTES!
Egy részt a búza sikér, tömény glutén....
Másrészt csak a garantáltan GM zabpehely tekinthető gluténmentesnek. Bár maga a zab gluténmentes, de a betakarítás, feldolgozás során érintkezik búzával, rozzsal, így ezt követően már tartalmaz(hat) glutént!
Megtévesztő lhet azoknak, akik a diéta kezdetén járnak! Kérlek javítsd!
Ezzel a zabpogácsával egeszségesen kezdhetjük az új évet ;)