Sajtos, joghurtos kifli

Elkészítés módja
1. A liszteket összekeverjük a sóval, majd az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
2. A megkelt élesztőt hozzáadjuk a liszthez, majd a tojásokat, a joghurtot, az étolajat és jól kidolgozzuk, bedagasztjuk a tésztát és duplájára kelesztjük.
3. A megkelt tésztát 6 egyforma cipóra osztjuk és egyenként kör alakúra kinyújtjuk.
4. Két darabot egyenként olvasztott vajjal lekenünk és reszelt sajttal megszórunk, majd egymásra helyezzük őket és a 3. lappal befedjük.
5. Egy kissé nyújtófával összesodorjuk a három lapot.
6. Nyolc cikkre vágjuk a lapot, majd kiflikké sodorjuk a darabokat.
7. A másik 3 cipóval is ugyan így járunk el.
8. A kifliket sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk és felvert tojással lekenjük.
9. Fél órát még hagyjuk kelni, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük őket.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.