Bolognai pizza
Elkészítés módja
1. Az élesztőt kb. 1 deci langyos vízbe morzsoljuk, és 1 evőkanál lisztet beleszórva, kb. 10 perc alatt fölfuttatjuk. Ezután a többi liszttel, a fele olajjal meg 2 deci langyos vízzel megsózva összegyúrjuk. 6-8 percig dagasztjuk, ezalatt apránként a maradék olajat is beledolgozzuk. Amikor kész, cipóvá formáljuk, a tetejét olajjal lekenjük, majd konyharuhával letakarva, langyos helyen, kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
2. Ezután lisztezett deszkán 4 részre vágjuk, kerek lapokká nyújtjuk, és olajjal megkent tepsin, forró sütőben kb. 15 perc alatt elősütjük.
3. A megtisztított vöröshagymát az olajon megfuttatjuk, a darált húst rádobjuk, és kevergetve, fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, majd ledaráljuk, és a húshoz adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a fokhagymával fűszerezzük. A paradicsompürét és a ketchupot belekeverjük, majd kevés vizet aláöntve, kevergetve 30 perc alatt megfőzzük, közben a bazsalikommal és az oregánóval fűszerezzük, a cukorral ízesítjük.
4. A paradicsomokat vékonyan fölkarikázzuk, majd a pizzakorongok tetejét megrakjuk vele. A bolognai ragut ráhalmozzuk, a sajttal megszórjuk, majd forró sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.