Dagadt paprika

Dagadt paprika recept
Hozzávalók
•  8 nagy zöldpaprika
•  50 dkg darált sovány sertéscomb vagy lapocka
•  7 evőkanál főtt rizs
•  1 tojás
•  fél kiskanál só
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  1 evőkanál reszelt vöröshagyma
•  6-7 evőkanál finomliszt
•  3 tojás
•  9 evőkanál zsemlemorzsa
a sütéshez:
•  bő olaj

Elkészítés módja

1. A paprikát kicsumázzuk, vastag erét kivágjuk (benne is hagyhatjuk, ez opcionális), majd a csöveket megmossuk. A darált húst a főtt rizzsel és a tojással összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk, a reszelt hagymával ízesítjük.

2. A masszát szorosan a paprikák üregébe töltjük, majd egyenként a lisztben, a felvert tojásban meg a zsemlemorzsában megforgatva bundázzuk épp úgy, ahogyan a rántott szeletet szokás. Sőt, hogy a tölteléke biztosan ne folyjon ki, a tojásban és a morzsában még egyszer megmártjuk.

3. Bő, közepesen forró olajban, többször megforgatva kb. 12 perc alatt megsütjük, lecsöpögtetjük. Fritőzben, 160 °C-os olajban 12-14 perc a sütési ideje. Fontos, hogy ne piruljon hirtelen, mert a közepének is át kell sülnie!

4. Meleg paradicsommártást vagy hideg tartármártást kínálunk hozzá.

A leírásban szereplő Dagadt paprika recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Dagadt paprika recept - 3 hozzászólás

  1. kissmarton
    kissmarton #10092 2019. 11. 27. 11:13 Válasz a #10091. hozzászólásra Válasz

    Köszi a javítást! Nagyon tetszik ez a duci paprika nekem is! Lehet a héten megrottyantom :)

  2. admin
    admin #10091 2019. 11. 27. 10:26 Válasz a #10090. hozzászólásra Válasz

    Kedves georgeba!

    Köszönjük észrevételét. A vastag erek kivágása igazából csak opcionális.
    A receptet ennek megfelelően javítottuk.

    További jó sütést-főzést!

  3. georgeba
    georgeba #10090 2019. 11. 21. 23:31 Válasz

    Látván az elkészített ételt rögtön észrevehető, hogy a vastag ereket nem kell a paprikából kivágni, pedig a recept azzal kezdődik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Dagadt paprika recept - 3 hozzászólás

  1. kissmarton
    kissmarton #10092 2019. 11. 27. 11:13 Válasz a #10091. hozzászólásra Válasz

    Köszi a javítást! Nagyon tetszik ez a duci paprika nekem is! Lehet a héten megrottyantom :)

  2. admin
    admin #10091 2019. 11. 27. 10:26 Válasz a #10090. hozzászólásra Válasz

    Kedves georgeba!

    Köszönjük észrevételét. A vastag erek kivágása igazából csak opcionális.
    A receptet ennek megfelelően javítottuk.

    További jó sütést-főzést!

  3. georgeba
    georgeba #10090 2019. 11. 21. 23:31 Válasz

    Látván az elkészített ételt rögtön észrevehető, hogy a vastag ereket nem kell a paprikából kivágni, pedig a recept azzal kezdődik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.