Dagadt paprika
Elkészítés módja
1. A paprikát kicsumázzuk, vastag erét kivágjuk (benne is hagyhatjuk, ez opcionális), majd a csöveket megmossuk. A darált húst a főtt rizzsel és a tojással összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk, a reszelt hagymával ízesítjük.
2. A masszát szorosan a paprikák üregébe töltjük, majd egyenként a lisztben, a felvert tojásban meg a zsemlemorzsában megforgatva bundázzuk épp úgy, ahogyan a rántott szeletet szokás. Sőt, hogy a tölteléke biztosan ne folyjon ki, a tojásban és a morzsában még egyszer megmártjuk.
3. Bő, közepesen forró olajban, többször megforgatva kb. 12 perc alatt megsütjük, lecsöpögtetjük. Fritőzben, 160 °C-os olajban 12-14 perc a sütési ideje. Fontos, hogy ne piruljon hirtelen, mert a közepének is át kell sülnie!
4. Meleg paradicsommártást vagy hideg tartármártást kínálunk hozzá.
Köszi a javítást! Nagyon tetszik ez a duci paprika nekem is! Lehet a héten megrottyantom :)
Kedves georgeba!
Köszönjük észrevételét. A vastag erek kivágása igazából csak opcionális.
A receptet ennek megfelelően javítottuk.
További jó sütést-főzést!
Látván az elkészített ételt rögtön észrevehető, hogy a vastag ereket nem kell a paprikából kivágni, pedig a recept azzal kezdődik.