Tócsni zöld csütörtök módra

Elkészítés módja
1. A parajleveleket megtisztítjuk, szárukat lecsipkedjük, alaposan megmossuk, majd forrásban lévő sós vízbe szórjuk és néhány perc alatt megfőzzük. Ezután leszűrjük, és jól lecsöpögtetjük.
2. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Tiszta konyharuhába tekerve levét kicsavarjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a tojásokkal meg a liszttel alaposan összedolgozzuk.
3. Az olajat egy teflonserpenyőben megforrósítjuk, közben a masszából nedves kézzel tenyérnyi, kerek lepénykéket formálunk. Ezeket a forró olajon oldalanként 3-4 perc alatt ropogós pirosra sütjük.
4. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, összezúzzuk és a vajon óvatosan, hogy meg ne keseredjen, megfuttatjuk. A parajleveleket rádobjuk, megsózzuk, megborsozzuk, esetleg reszelt szerecsendióval is fűszerezzük, és kevergetve fölmelegítjük.
5. Közben az olajon a tojásokból tükörtojásokat sütünk, melyeket egy nagy pohárral vagy egy pogácsaszaggatóval kiszúrunk.
6. Tálaláskor a burgonyalepényekre egy-egy evőkanálnyi párolt parajt halmozunk, majd mindegyik tetejére egy tükörtojást fektetünk. Egy levélke petrezselyemmel díszítjük és azon melegében az asztalra rakjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.