Tócsni zöld csütörtök módra

Tócsni zöld csütörtök módra recept
Hozzávalók
•  50 dkg friss parajlevél
•  1 kg burgonya
• 
•  őrölt fekete bors
•  2 tojás
•  1 evőkanál liszt
•  4 evőkanál olaj
•  3 gerezd fokhagyma
•  diónyi vaj
A tetejére:
•  8 kis tojás
•  3 evőkanál olaj

Elkészítés módja

1. A parajleveleket megtisztítjuk, szárukat lecsipkedjük, alaposan megmossuk, majd forrásban lévő sós vízbe szórjuk és néhány perc alatt megfőzzük. Ezután leszűrjük, és jól lecsöpögtetjük.

2. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Tiszta konyharuhába tekerve levét kicsavarjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a tojásokkal meg a liszttel alaposan összedolgozzuk.

3. Az olajat egy teflonserpenyőben megforrósítjuk, közben a masszából nedves kézzel tenyérnyi, kerek lepénykéket formálunk. Ezeket a forró olajon oldalanként 3-4 perc alatt ropogós pirosra sütjük.

4. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, összezúzzuk és a vajon óvatosan, hogy meg ne keseredjen, megfuttatjuk. A parajleveleket rádobjuk, megsózzuk, megborsozzuk, esetleg reszelt szerecsendióval is fűszerezzük, és kevergetve fölmelegítjük.

5. Közben az olajon a tojásokból tükörtojásokat sütünk, melyeket egy nagy pohárral vagy egy pogácsaszaggatóval kiszúrunk.

6. Tálaláskor a burgonyalepényekre egy-egy evőkanálnyi párolt parajt halmozunk, majd mindegyik tetejére egy tükörtojást fektetünk. Egy levélke petrezselyemmel díszítjük és azon melegében az asztalra rakjuk.

A leírásban szereplő Tócsni zöld csütörtök módra recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (tócsni) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.