Szatmári töltött káposzta (édes káposztából)

Elkészítés módja
1. A káposztát megmossuk, kicsumázzuk és enyhén sózott, ecetes vízben megfonnyázzuk (előfőzzük).
2. Közben a húst a füstölt sonkával és szalonnával ledaráljuk, a kukoricadarával összekeverjük. Sózzuk, paprikázzuk és hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott, egy kevés olajon megfuttatott vöröshagymát. Fűszerezzük borssal és a zúzott fokhagymával vagy fokhagymakrémmel, az Erős Pistával megadjuk az erejét. Ha kell, a töltelék állagán 1-2 evőkanál tejföllel kissé lazíthatunk.
3. A tölteléket bebugyoláljuk a megfonnyázott több darabra vágott - mert kicsi töltelékek kellenek - káposztalevelekbe, mélyebb fazékba egymásra ültetjük. ( Ha kimaradna a káposztából, azt vékony metéltre vágva belerétegezhetjük.) Annyi vizet töltünk rá, ami két ujjnyival több, mint amennyi ellepi, és puhára főzzük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.