Kecskesajt réteslapban sütve

Elkészítés módja
1. Miután a rétest frissen, forró kell tálalni, a munkát a köretként kínált saláta készítésével kezdjük, annak ellenére, hogy nincs sok teendő vele. A salátakeveréket 4 tányéron elosztjuk. A mézet, balzsamecetet, az olívaolajat, a sót, a borsot és a citromlevet egy kicsi befőttesüvegbe töltjük, lezárjuk, és nagyon alaposan összerázzuk; így a lehet a legjobban elkeverni.
2. A réteslapokat kihengergetjük, majd ott, ahol a hajtás adja, félbevágjuk. Az egyik ilyen tésztacsíkot magunk elé tesszük. A kecskesajtból akkora kisujjnyi vastag háromszögeket vágunk, hogy a képen látható módon pontosan rátehessük a tészta egyik felére. Nagyon vékonyan felvert tojással is lekenhetjük, mert akkor könnyebben rátapad a tészta. A tészta másik felét ráhajtjuk, majd a sajtot a rajta lévő tésztával együtt átfordítjuk, így kész is az első, háromszög alakú hajtás. A továbbiakban ahogyan adja magát, ugyanígy, háromszögekben hajtogatjuk egészen a végéig. Az utolsó hajtásnál felvert tojással enyhén lekenjük, nehogy sütés közben szétnyíljon.
3. Bő olajat forrósítunk, majd a sajtos „batyukat” kb. 2 perc alatt aranybarnára sütjük benne. Ennyi idő alatt a sajt is tökéletesen megolvad benne. Konyhai papírtörlőre szedve nagyon alaposan lecsöpögtetjük, majd a salátára fektetjük, és az egészet meglocsoljuk a mézes, balzsamecetes öntettel. Azonnal tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.