Gombás-húsos, káposztás tekercs

Gombás-húsos, káposztás tekercs recept
Hozzávalók
•  1 szép fej édeskáposzta (igazából 12 levél kell róla)
• 
•  15 dkg+12 vékony szelet húsos szalonna (sliced bacon)
•  2 vöröshagyma
•  2-3 ág halványzeller (ez el is maradhat)
•  1 nagy sárgarépa
•  3 evőkanál olaj
•  3 gerezd fokhagyma
•  60 dkg csiperkegomba
•  3 zsemle
•  tej (víz) a zsemle áztatásához
•  60 dkg darált hús
•  3 tojás
•  fél kiskanál őrölt fekete bors
•  1 púpozott evőkanál apróra vágott metélőhagyma
•  2 dl tejföl
•  2 púpozott evőkanál finomliszt
•  1 kiskanál ételízesítő por
a tetejére:
•  kb. 4 dl tejföl
•  pirospaprika

Elkészítés módja

1. A káposztát kitorzsázzuk, majd a fejet forrásban lévő, enyhén sós vízbe tesszük. Ha fellazulnak a fejről a levelei, egyenként leszedegetünk 12 nagyobbat, a többi káposztát pedig más étel készítéséhez eltesszük.

2. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát finomra, a zellerszárat apróra vágjuk, a sárgarépát lereszeljük. Kb. 15 deka szalonnát apróra vágunk, és a zöldségekkel együtt az olajon megpirítjuk. A zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd rádobjuk a fölszeletelt gombát is, és így pirítjuk-pároljuk tovább kb. 10 percig.

3. A zsemléket hideg tejbe áztatjuk, majd kifacsarjuk, és a zöldséghez adjuk. Ezután a darált hússal és a tojásokkal összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk, a metélőhagymával fűszerezzük. A masszát kettévesszük.

4. A káposztalevek középső vastag részét kivágjuk (elvékonyítjuk) és hatot téglalap formában két sorban egymás mellé rakunk úgy, hogy a szélek fedjék egymást. A húsos massza felét egy vastagabb csíkban rátesszük, majd az egészet feltekerjük. (Készülhet úgy is, hogy a húsos gombás masszát vastagon elkenjük a leveleken, ezután tekerjük föl.) A többi hozzávalóból még egy káposztaroládot készítünk. Mindkettőt körbetekerjük húsos szalonnaszeletekkel, úgy, hogy a szalonnatekercsek között kb. 2 centis hézagot hagyunk, ide más kerül.

5. Egy nagy tepsibe fektetjük a tekercseket – öntünk alá kb. 7 deci vizet, amibe ételízesítőt szórunk. Alufóliával lefedve, közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 1 órán át sütjük-pároljuk. Ekkor a levét óvatosan átöntjük egy lábasba. A szalonnatekerések közti részt pirospaprikával színezett tejföllel meglocsoljuk, majd visszatoljuk kb. 10 percre a sütőbe.

6. Levét a maradék tejföllel simára kevert liszttel sűrítjük, 2-3 percig forraljuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik. Tálaláskor a káposztatekercseket vastagon fölszeleteljük, tányérra rakjuk, és ízes mártásával körülöntjük.

A leírásban szereplő Gombás-húsos, káposztás tekercs recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (húsos káposzta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.