Gyulai kolbász palacsintatésztában sütve

Gyulai kolbász palacsintatésztában sütve recept
Hozzávalók
•  20 dkg liszt
•  2 tojás
•  2 pár Gyulai Kolbász
•  5 dl olaj
•  5 dl száraz vörösbor
• 
•  frissen őrölt bors
•  1 csomag vegyes leveles saláta
•  2 kispohár natúr joghurt
•  1 csokor petrezselyem

Elkészítés módja

1. A Gyulai kolbászt enyhén átlósan 3mm vastag szeletekre vágjuk, majd a vörösborban megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük és kihűtjük.

2. A palacsintatésztához a lisztet, tojásokat, sót ízlés szerint kevés szódavízzel, vagy sörrel olaj sűrűségűre keverjük. A kolbászszeleteket egyesével belemártjuk, a felesleget lecsepegtetjük, majd a bő forró olajban megsütjük. Sütést követően lecsepegtetjük és papírszalvétával bélelt tányérra szedjük.

3. A vegyes, tépett leveles salátát tálba tesszük és jól lehűtjük.

4. Az öntethez a natúr joghurtot sóval, borssal, aprított petrezselyemmel ízesítjük, összekeverjük, végül szintén lehűtjük.

5. Tálaláskor a salátát tányérra halmozzuk, meglocsoljuk a joghurtos öntettel és melléfektetjük, a bundázott kolbászszeleteket.

Gyulai kolbász palacsintatésztában sütve recepthez fűződő történet, jótanács

A salátát megszórhatjuk tálaláskor, vékony szeletekre vágott, fél deci forró olajon ropogósra sütött Gyulai kolbászszeletekkel. A bundázott kolbászszeletek sütési ideje 3-4 perc, hogy ne száradjon ki.

A leírásban szereplő Gyulai kolbász palacsintatésztában sütve recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (palacsinta receptek) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.