Matutka

Matutka recept
Hozzávalók
•  1 kg burgonya
•  2 db tojás
•  4 evőkanál liszt
• 
•  frissen őrölt bors
•  3 gerezd fokhagyma
•  1 mokkáskanál őrölt fűszerkömény
•  8 cm póréhagyma
•  1 db zöldpaprika
a sütéshez:
•  2 evőkanál zsír

Elkészítés módja

1. A meghámozott burgonyát nagy lyukú reszelőn keverőtálba reszeljük.

2. Hozzáadjuk a tojásokat, lisztet, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és a fűszerköménnyel ízesítjük.

3. Beleszórjuk a vékony karikákra szeletelt póréhagymát, az apró kockákra vágott zöldpaprikát és jól összekeverjük.

4. Forró serpenyőben, kevés zsíron evőkanállal adagolva, piros matutkákat sütünk.

5. Ha elkészültek lecsepegtetjük és papírszalvétával bélelt tányérra tesszük.

6. Tartármártással kínáljuk.

A leírásban szereplő Matutka recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Matutka recept - 1 hozzászólás

  1. dugódani
    dugódani #8660 2014. 01. 24. 16:32 Válasz

    Nagyon gusztusos, kedvemre való a zöldpaprikával, póréhagymával való fűszerezés. Így vacsorára is lehetne csinálni egy adagot

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Matutka recept - 1 hozzászólás

  1. dugódani
    dugódani #8660 2014. 01. 24. 16:32 Válasz

    Nagyon gusztusos, kedvemre való a zöldpaprikával, póréhagymával való fűszerezés. Így vacsorára is lehetne csinálni egy adagot

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.