Praliné szelet
Elkészítés módja
1. A tojást cukorral kihabosítom. A lisztet, sütőport összekeverem és hozzászitálom a tojásos alaphoz, majd lassan belekeverem a tésztába.
2. Ugyanúgy járok a kakaós tésztával is, de ott hozzáadom a kakaót is. Sütök 2 fehér és 2 kakaós lapot.
3. A sütőt 180 C-ra melegítem elő. A tepsi 23x39 cm-es. Kibélelem sütőpapírral és a tésztát szépen egyenesre elosztom. A fehér és a barna lapokat 10 percig sütöm, majd hagyom hűlni a rácson.
4. Elkészítem a krémet. A tejben elkeverem a pudingokat és sűrű masszát főzök belőle. Hagyom egy kicsit hűlni és még meleg pudingba belekeverem a cukrot, aromát és a vajat.
5. Ez után a krémbe hozzáadom az olvasztott barna csokit és robotgéppel kihabosítom a krémet.
6. A krémet 2 részre osztom és berakom a hűtőbe hűlni. A barna lapot lekenem forró lekvárral.
7. A lekvárra rákenem a krém első felét. A krémre ráteszem a fehér lapot és újból rákenem a forró lekvárt.
8. A lekvárra rárakom a fehér lapot és rákenem a krém másik felével. Majd befedem a barna lappal. Éjszakára berakom a hűtőbe.
9. A bevonáshoz valókat vízgőz felett felolvasztom, majd gőzről levéve simára keverem.
10. a tészta tetejét lekentem lekvárral,ráöntöm a süti tetejére a mázat, majd ismét be rakom a hűtőbe dermedni.
Praliné szelet recepthez fűződő történet, jótanács
Forró késsel szeleteljük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.