Duplán túrós bukta

Elkészítés módja
1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatom. A túrót kissé áttöröm, hozzáadom a cukrot, tojást, kefírt, az olajat, élesztős tejet, majd a lisztet és jól összedolgozom. (Ha a tészta ragacsos lenne, akkor adjunk még hozzá 1-2 evőkanál lisztet.) Duplájára kelesztem.
2. Míg a tészta kel, elkészítem a tölteléket. A túrót áttöröm, elkeverem a tojások sárgájával, búzadarával, cukorral, vaníliával, reszelt citrom héjával és belefacsarok egy kevés citromlevet. A megkelt tésztát kinyújtom, téglalapokat vágok belőle, majd ráhalmozom a túrótölteléket, feltekerem, megnyomkodom a két végét és buktákat formálok belőle.
3. A tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelem és még 20 percig kelesztem. A bukták tejét tojássárgájával megkenem és előmelegített sütőben 180 fokon 15-17 perc alatt készre sütöm. (Más sütőben 25-30 percig süssük.)
4. Amikor megsültek, akkor még kb. 10 percig a tepsiben hagyom őket, konyharuhával letakarva (finom puha marad).
5. Gőz fölött a csokit felolvasztom, hozzákeverem az étolajat és végül rácsöpögtetem a buktákra.
A tegnapi ajánlatnál találtam újra.
Ma elkészítettem ezt csodásan finom buktát.
Köszönöm a receptet.
Marcsika Köszi szépen kedves szavaidat:)
Mesyke gratulálok nagyon gusztusos és finom lehet.
Kinyomtattam és elfogom készíteni Köszönöm a receptet Marcsi
Köszi szépen Manócska:)
Nagyon szépek és gusztusosak:) Mentem is.
Köszönöm szépen Editke és Zsuzsanna :)Nagyon finom ajánlom nektek kipróbálásra:)
Nagyon jól néznek ki,igazán ünnepélyes jelleget hoztál ki belőle!Gratulálok,és ki is próbálom majd.
Nagyon finom lehet a túrós tésztával.
Nekem is van egy receptem kiflihez.
Nagyon szépek!