Tolófánk

Tolófánk recept
Hozzávalók
•  1.5 dl víz
•  1.25 dl olaj
•  csipet só
•  12 dkg finomliszt
•  4 tojás
a sütéshez:
•  bő olaj
a tálaláshoz:
•  vaníliás porcukor
•  sárgabaracklekvár

Elkészítés módja

1. A tésztához 1,5 deci vizet az olajjal meg csipetnyi sóval felforralunk. A lisztet beleszórjuk és kis lángon addig kevergetjük, amíg az edény falától el nem válik. Ez kb.

2 perc. Ezután a tűzről lehúzzuk, és a tojásokat egyenként beleütve a tésztát jól kidolgozzuk. Fontos, hogy a tojásokkal külön-külön kell kikeverni a tésztát. A legjobb, ha elektromos habverőt használunk ehhez a művelethez.

2. A nyomózsákba olyan csillagcsövet teszünk, hogy azon keresztül kb. vékony ujjnyi vastagságban tudjuk kinyomni a tésztát. Ezután a masszával megtöltjük.

3. A sütéshez szánt olajat széles szájú serpenyőben megforrósítjuk. A tésztát a habzsákból, a csillagcsövön keresztül belenyomjuk úgy, hogy kiskéssel kb. 12 centinként elvágjuk. Az így kapott tésztacsíkokat 2-3 perc alatt megsütjük. Fontos, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert ha a fánkok hirtelen sülnek, A közepük nyers marad. Az sem jó, ha nem elég forró a zsiradék, mert akkor a fánk elázik, tehát erre a műveletre nagyon oda kell figyelni. Érdemes egy kis darab tésztát próbaképp beletenni az olajba, és ha sercegve sülni kezd, akkor jó is. Fontos még, hogy ne süssünk egyszerre túl sok fánkot, mert akkor nincs elég helyük a terjeszkedésre, növekedésre. Ami kész, lapátkanállal kiemeljük, és konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.

4. Habzsák nélkül kicsit bonyolultabb a tészta formálása, de akinek nincs ilyen alkalmatossága, a következőképp járjon el: a tésztát enyhén megolajozott gyúrólapra borítjuk, 4 részre vágjuk. Enyhén megolajozott tenyérrel egyet vékony ujjnyi vastagságúra sodruk, majd 12-15 centis darabokra vágjuk. Ezután kezdjük sütni. A maradék tésztát ugyanígy készítjük elő.

5. Tálaláskor a lecsöpögtetett forró fánkokat tányérra rakjuk, vaníliás porcukorral meghintjük. Külön mártásos csészében kínáljuk hozzá a megforrósított baracklekvárt.

A leírásban szereplő Tolófánk recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (fánk receptek, fánk recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Tolófánk recept - 1 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #9970 2016. 11. 21. 13:54 Válasz

    Megsütöttem,nagyon finom lett.
    Köszönöm a receptet.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több fánk recept
Még több fánk recept

Tolófánk recept - 1 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #9970 2016. 11. 21. 13:54 Válasz

    Megsütöttem,nagyon finom lett.
    Köszönöm a receptet.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.