Tolófánk

Elkészítés módja
1. A tésztához 1,5 deci vizet az olajjal meg csipetnyi sóval felforralunk. A lisztet beleszórjuk és kis lángon addig kevergetjük, amíg az edény falától el nem válik. Ez kb.
2 perc. Ezután a tűzről lehúzzuk, és a tojásokat egyenként beleütve a tésztát jól kidolgozzuk. Fontos, hogy a tojásokkal külön-külön kell kikeverni a tésztát. A legjobb, ha elektromos habverőt használunk ehhez a művelethez.2. A nyomózsákba olyan csillagcsövet teszünk, hogy azon keresztül kb. vékony ujjnyi vastagságban tudjuk kinyomni a tésztát. Ezután a masszával megtöltjük.
3. A sütéshez szánt olajat széles szájú serpenyőben megforrósítjuk. A tésztát a habzsákból, a csillagcsövön keresztül belenyomjuk úgy, hogy kiskéssel kb. 12 centinként elvágjuk. Az így kapott tésztacsíkokat 2-3 perc alatt megsütjük. Fontos, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert ha a fánkok hirtelen sülnek, A közepük nyers marad. Az sem jó, ha nem elég forró a zsiradék, mert akkor a fánk elázik, tehát erre a műveletre nagyon oda kell figyelni. Érdemes egy kis darab tésztát próbaképp beletenni az olajba, és ha sercegve sülni kezd, akkor jó is. Fontos még, hogy ne süssünk egyszerre túl sok fánkot, mert akkor nincs elég helyük a terjeszkedésre, növekedésre. Ami kész, lapátkanállal kiemeljük, és konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
4. Habzsák nélkül kicsit bonyolultabb a tészta formálása, de akinek nincs ilyen alkalmatossága, a következőképp járjon el: a tésztát enyhén megolajozott gyúrólapra borítjuk, 4 részre vágjuk. Enyhén megolajozott tenyérrel egyet vékony ujjnyi vastagságúra sodruk, majd 12-15 centis darabokra vágjuk. Ezután kezdjük sütni. A maradék tésztát ugyanígy készítjük elő.
5. Tálaláskor a lecsöpögtetett forró fánkokat tányérra rakjuk, vaníliás porcukorral meghintjük. Külön mártásos csészében kínáljuk hozzá a megforrósított baracklekvárt.
Megsütöttem,nagyon finom lett.
Köszönöm a receptet.