Hólabda

Hólabda recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  6 tojás
•  30 dkg porcukor
•  6 evőkanál forró víz
•  1 csomag sütőpor
•  25 dkg finomliszt
•  4 dkg vaj vagy sütőmargarin
a tepsi kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin finomliszt
a krémhez:
•  5 dl tej
•  5 evőkanál rétesliszt
•  30 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  30 dkg porcukor
•  2 csomag vaníliás cukor
•  pár csepp rum vagy rumaroma
az oldalához:
•  10 dkg kókuszreszelék
a mázhoz:
•  20 dkg fehér csokoládé

Elkészítés módja

1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. Sárgájukat a porcukorral és a vízzel habosra felverjük, (konyhai robotgéppel 1 perc) majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet és az olvasztott, de nem meleg margarint. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal – nehogy összetörjük – az előzőekbe forgatjuk. Egy nagy tepsit kikenünk, belisztezzük, de az is jó, ha sütőpapírral kibéleljük. A masszát belesimítjuk.

2. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 16-17 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt, egy 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

3. A krémhez 2 deci hideg tejben simára keverjük a lisztet. A többi tejet fölforraljuk, a lisztes keveréket beleöntjük, kevergetve sűrűre főzzük. A puha (szoba hőmérsékletű) vajat vagy margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, pár csepp rummal ízesítjük. A kihűlt főzött krémmel összedolgozzuk.

4. Egy kis piskótakorongot a krémmel vastagon megkenünk, majd egy másik tésztát ráillesztünk, egy kicsit össze is nyomjuk. Amikor mind kész, krémmel az oldalukat is körbekenjük, majd a kókuszreszelékben meghempergetjük. Tálcára rakosgatjuk.

5. A fehér csokoládét fölolvasztjuk, egy kicsit hűlni hagyjuk, majd a kis sütemények tetejére kenjük, vigyázva, hogy az oldalukra ne folyjon le. Hűtőszekrényben dermesztjük néhány órán át.

A leírásban szereplő Hólabda recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.