Hólabda
Elkészítés módja
1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. Sárgájukat a porcukorral és a vízzel habosra felverjük, (konyhai robotgéppel 1 perc) majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet és az olvasztott, de nem meleg margarint. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal – nehogy összetörjük – az előzőekbe forgatjuk. Egy nagy tepsit kikenünk, belisztezzük, de az is jó, ha sütőpapírral kibéleljük. A masszát belesimítjuk.
2. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 16-17 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt, egy 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
3. A krémhez 2 deci hideg tejben simára keverjük a lisztet. A többi tejet fölforraljuk, a lisztes keveréket beleöntjük, kevergetve sűrűre főzzük. A puha (szoba hőmérsékletű) vajat vagy margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, pár csepp rummal ízesítjük. A kihűlt főzött krémmel összedolgozzuk.
4. Egy kis piskótakorongot a krémmel vastagon megkenünk, majd egy másik tésztát ráillesztünk, egy kicsit össze is nyomjuk. Amikor mind kész, krémmel az oldalukat is körbekenjük, majd a kókuszreszelékben meghempergetjük. Tálcára rakosgatjuk.
5. A fehér csokoládét fölolvasztjuk, egy kicsit hűlni hagyjuk, majd a kis sütemények tetejére kenjük, vigyázva, hogy az oldalukra ne folyjon le. Hűtőszekrényben dermesztjük néhány órán át.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.