Csilis, csokoládés keksz

Csilis, csokoládés keksz recept
Hozzávalók
•  20 dkg finomliszt
•  10 dkg darált dió
•  1 kiskanál sütőpor
•  csipetnyi só
•  2 kicsi piros
•  szárított csilipaprika
•  15 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  20 dkg barna cukor
•  2 csomag vaníliás cukor
•  2 tojás
•  10 dkg jóféle étcsokoládé

Elkészítés módja

1. A lisztet, a dióval, a sütőporral és a sóval összeforgatjuk.

2. A csilipaprikát félbevágjuk, majd miután a magjait kikapartuk, egy mozsárba tesszük, és nagyon finomra összetörjük. Fontos, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok, mert ezekből később méregerős kekszek lesznek (ezzel szemben néhányban egyáltalán nem jelet majd érezni), és nem ez a cél, csak hogy kellemesen csípősek legyenek.

3. A puha vajat (margarint) jól kikeverjük, majd a kétféle cukrot beleszórva tovább habosítjuk. Ezután egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd hozzáadjuk a lisztes diót, az apróra tört csilit, és a nagyon apróra vágott vagy durvára reszelt csokoládét.

4. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a masszából 4x4 diónyi halmot rárakunk. Azért kell ilyen ritkán rakni, mert sütés közben ellapulnak. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 13-15 perc alatt megsütjük. Mire kihűl, finom ropogós lesz.

Csilis, csokoládés keksz recepthez fűződő történet, jótanács

Friss csilipaprika helyett csiliporral is készíthetjük.

A leírásban szereplő Csilis, csokoládés keksz recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (keksz) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.