Csilis, csokoládés keksz

Elkészítés módja
1. A lisztet, a dióval, a sütőporral és a sóval összeforgatjuk.
2. A csilipaprikát félbevágjuk, majd miután a magjait kikapartuk, egy mozsárba tesszük, és nagyon finomra összetörjük. Fontos, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok, mert ezekből később méregerős kekszek lesznek (ezzel szemben néhányban egyáltalán nem jelet majd érezni), és nem ez a cél, csak hogy kellemesen csípősek legyenek.
3. A puha vajat (margarint) jól kikeverjük, majd a kétféle cukrot beleszórva tovább habosítjuk. Ezután egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd hozzáadjuk a lisztes diót, az apróra tört csilit, és a nagyon apróra vágott vagy durvára reszelt csokoládét.
4. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a masszából 4x4 diónyi halmot rárakunk. Azért kell ilyen ritkán rakni, mert sütés közben ellapulnak. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 13-15 perc alatt megsütjük. Mire kihűl, finom ropogós lesz.
Csilis, csokoládés keksz recepthez fűződő történet, jótanács
Friss csilipaprika helyett csiliporral is készíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.