Mama pitéje

Elkészítés módja
1. A tésztához a tojásokat egy tálban a fele tejjel elhabarjuk. Csipetnyit sózzuk, a lisztet beleszórjuk, a kétféle cukrot hozzáadjuk, és simára keverjük. Csak ezután higítjuk a többi tejjel, egy kevés reszelt citromhéjjal ízesítjük.
2. Egy közepes nagyságú tepsit kikenünk, és a tésztát beleöntjük; akkor jó, ha kb. ujjnyi vastagon elterül benne. A lehetőség szerinti legforróbbra előmelegített sütőben (kb. 250 ºC) kb. 15 perc alatt megsütjük.
3. Amint kész, a felénk eső oldalára nem túl vastagon kb. egyharmadnyi szélességben túrótölteléket, mögé egyharmadnyi máktölteléket végül pedig egyharmadnyi meggytölteléket simítunk. Föltekerjük, akár a piskótatekercset szokás.
4. Vastag szeletekre vágva tányérra rakjuk. Közben a baracklekvárt a kis kockákra vágott barackbefőttel, szükség esetén egy kevés befőttlével vagy barackpálinkával hígítva megforrósítjuk, a pite köré öntjük. A pite tetejét egy kevés porcukorral meghintjük, mentalevéllel vagy citromfűvel díszítjük, s azonnal tálaljuk.
Mama pitéje recepthez fűződő történet, jótanács
A túrótöltelék úgy készül, hogy az átpasszírozott túrót egy kevés tejföllel kikeverjük, cukorral, vaníliás cukorral, egy kevés reszelt citromhéjjal és mazsolával ízesítjük. A meggytöltelékhez a magozott meggybefőttet lecsöpögtetjük, egy kevés cukorral ízesítjük, és egy kevés piskóta- vagy kekszmorzsát is adunk hozzá. A máktöltelékhez való mákot cukorral ízesítjük, egy kevés tejjel vagy tejszínnel leforrázzuk, reszelt citrom-vagy narancshéjjal ízesítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.