Darázsfészek

Darázsfészek recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  2.5 dkg élesztő
•  2.8 dl langyos tej
•  1 evőkanál kristálycukor
•  kb.60 dkg finomliszt (a fele rétesliszt vagy Graham-liszt is lehet)
•  2 tojás
•  1 kiskanál só
a töltelékhez:
•  10 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  10 dkg darált dió
•  10 dkg porcukor
a nyújtáshoz:
•  finomliszt
a forma kikenéséhez:
•  2 dkg vaj vagy sütőmargarin
a tetejére és az oldalára:
•  6-8 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  1 evőkanál kristálycukor
•  0.5 dl főzőtejszín vagy tej
•  1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés módja

1. Az élesztőt 1 deci langyos tejbe morzsoljuk, és egy kiskanál cukorral meleg helyen kb. 10 perc alatt fölfuttatjuk. Ezután egy nagy tálban a maradék tejjel és a többi tésztához valóval 7-8 perc alatt hólyagosra dagasztjuk. Akkor jó, ha olyan tésztát kapunk, amelyik elválik az edény falától, se kemény, se lágy. Langyos helyen 45-50 percen át kelesztjük, majd finoman átgyúrjuk, és újabb 30 percen át pihentetjük.

2. Ezalatt a töltelékhez a puha (szobahőmérsékletű) vajat vagy margarint a darált dióval és a porcukorral összekeverjük. A tésztát enyhén belisztezett gyúrólapon 3 milliméter vastagságú, 36x20-25 centis téglalappá nyújtjuk.

3. A diókrémmel megkenjük, majd akár a piskótatekercset, föltekerjük. Olvasztott vajba vagy margarinba mártott késsel 12 körülbelül 3 centi vastag szeletre vágjuk. Oldalukat olvasztott vajjal vagy margarinnal egyenként körbekenjük, majd vajjal vagy margarinnal kikent 26 centi átmérőjű tortaformába egymás mellé fektetjük.

4. Tetejüket a maradék vajjal vagy margarinnal megkenjük és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 20 percig sütjük. Ekkor a cukorral édesített tejszínnel meglocsoljuk, és kb. 20 °C-kal erősebb lánggal további 15-18 percig sütjük. Még melegen a vaníliás cukorral meghintjük.

A leírásban szereplő Darázsfészek recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.