Darázsfészek

Elkészítés módja
1. Az élesztőt 1 deci langyos tejbe morzsoljuk, és egy kiskanál cukorral meleg helyen kb. 10 perc alatt fölfuttatjuk. Ezután egy nagy tálban a maradék tejjel és a többi tésztához valóval 7-8 perc alatt hólyagosra dagasztjuk. Akkor jó, ha olyan tésztát kapunk, amelyik elválik az edény falától, se kemény, se lágy. Langyos helyen 45-50 percen át kelesztjük, majd finoman átgyúrjuk, és újabb 30 percen át pihentetjük.
2. Ezalatt a töltelékhez a puha (szobahőmérsékletű) vajat vagy margarint a darált dióval és a porcukorral összekeverjük. A tésztát enyhén belisztezett gyúrólapon 3 milliméter vastagságú, 36x20-25 centis téglalappá nyújtjuk.
3. A diókrémmel megkenjük, majd akár a piskótatekercset, föltekerjük. Olvasztott vajba vagy margarinba mártott késsel 12 körülbelül 3 centi vastag szeletre vágjuk. Oldalukat olvasztott vajjal vagy margarinnal egyenként körbekenjük, majd vajjal vagy margarinnal kikent 26 centi átmérőjű tortaformába egymás mellé fektetjük.
4. Tetejüket a maradék vajjal vagy margarinnal megkenjük és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 20 percig sütjük. Ekkor a cukorral édesített tejszínnel meglocsoljuk, és kb. 20 °C-kal erősebb lánggal további 15-18 percig sütjük. Még melegen a vaníliás cukorral meghintjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.