Gyermekcsemege tallér
Elkészítés módja
1. A lisztet a sütőporral, a kakaóval, a sóval és a fahéjjal összeforgatjuk. A tojásokat a kétféle cukorral fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A puha (szoba hőmérsékletű) vajat vagy margarint hozzáadjuk, simára dolgozzuk, majd a lisztes keverékkel összegyúrjuk.
2. A masszából meglisztezett kézzel 40 darab – nagyjából 2 dkg-os – kis gombócot formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Meglisztezett tenyerünkkel ellapítjuk, tetejüket fölvert tojással lekenjük.
3. A tetejére szánt mogyorót és mandulát mazsolányi darabokra vágjuk, a kekszekre szórjuk, kicsit bele is nyomkodjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 8-10 perc alatt megsütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.