Mazsolás kocka
Elkészítés módja
1. A tésztához a tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. A mazsolát hozzáadjuk.
2. A kakaóport a dióval összeforgatjuk, harmadát az előzőekhez adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, harmadát az előzőekbe forgatjuk. A maradék hozzávalót két részletben ugyanígy adjuk hozzá.
3. Egy nagy tepsit vagy tűzálló tálat kivajazunk, darált dióval behintjük. A masszát egyenletesen belesimítjuk, majd előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses sütőben 155 °C) kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük.
4. A krémhez a tojássárgáját a porcukorral alaposan kikeverjük, majd a kakaót meg a rumot is hozzáadjuk. A szoba hőmérsékletű vajat vagy margarint először magában, majd a kanalanként hozzáadott kakaós krémmel habosra keverjük.
5. A kihűlt tésztát a tepsiből vágódeszkára borítjuk (ehhez előtte körben is és alul is föllazítjuk), majd lapjában kettévágjuk. Az egyiket a tepsibe visszatesszük, és a krém felét rákenjük. Erre kerül a másik tésztalap, amit a maradék krémmel megkenünk.
Mazsolás kocka recepthez fűződő történet, jótanács
Ebben a süteményben nincs liszt, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.