Linzerkarika

Elkészítés módja
1. A tésztához valókat a kakaó kivételével egy tálba tesszük, eleinte csak morzsolgatjuk, majd ha már nem látunk benne nagyobb vajdarabokat, szépen összegyúrjuk. Akkor jó, ha a kevert tészta elválik a tál falától.
2. Ezt követően kettéosztjuk, majd a kakaót a tál egyik felébe dolgozzuk. A világos színű tésztát egy centi vastagságúra lapítjuk, majd egy cakkos szélű, kb. 5 centi átmérőjű kiszúró segítségével kiszaggatjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk, majd kiszaggatjuk.
3. A kiszaggatott formákat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 20 percig sütjük.
4. Eközben a kakaós tésztát ugyanígy kiszaggatjuk, majd az összes kis tésztakorong közepét egy kis pogácsaszaggatóval kivágjuk. A leeső részeket ismét összedolgozzuk és kiszaggatjuk.
5. Ezeket szintén sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, felvert tojással megkenjük, a tetejüket durvára vágott dióval vagy mogyoróval meghintjük, majd egy kicsit belenyomkodjuk a tésztába. Ezt követően ugyanúgy sütjük meg, mint az előző tésztát.
6. Ha kihűltek, a világosakat megkenjük egy kis kanál lekvárral, majd ráillesztjük a kakaósakat. Készen is vagyunk!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.