Csokoládés, habos kocka

Elkészítés módja
1. A tojások sárgáját a porcukorral krémesre keverjük, majd a puha (szoba hőmérsékletű) vajjal vagy margarinnal tovább keverjük. A kakaót a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a tejjel együtt.
2. A masszát egy kikent, meglisztezett vagy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 16-18 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
3. A tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot is. Azon melegében a kihűlt kakaós piskótára simítjuk..
4. A csokoládémázhoz valókat egy tűzálló tálban szintén vízgőzre állítjuk, és kevergetve addig főzzük, míg minden folyósra olvad benne. A kihűlt habra csurgatjuk – elkenni nem lehet! – és dermedni hagyjuk.
5. Forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.