Csokoládés, habos kocka

Csokoládés, habos kocka recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  5 tojássárgája
•  20 dkg porcukor
•  15 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  2 evőkanál keserű (cukrozatlan) kakaópor
•  20 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  1.5 dl tej
a tepsi kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin finomliszt
a habhoz:
•  5 tojásfehérje
•  20 dkg kristálycukor
a csokoládémázhoz:
•  20 dkg kristálycukor
•  3 evőkanál keserű (cukrozatlan) kakaópor
•  3 evőkanál forró víz
•  5 dkg vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés módja

1. A tojások sárgáját a porcukorral krémesre keverjük, majd a puha (szoba hőmérsékletű) vajjal vagy margarinnal tovább keverjük. A kakaót a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a tejjel együtt.

2. A masszát egy kikent, meglisztezett vagy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 16-18 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.

3. A tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot is. Azon melegében a kihűlt kakaós piskótára simítjuk..

4. A csokoládémázhoz valókat egy tűzálló tálban szintén vízgőzre állítjuk, és kevergetve addig főzzük, míg minden folyósra olvad benne. A kihűlt habra csurgatjuk – elkenni nem lehet! – és dermedni hagyjuk.

5. Forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.

A leírásban szereplő Csokoládés, habos kocka recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.