Bejgli kosárka
Elkészítés módja
1. A tészta hozzávalóit a dagasztógép táljába tesszük, az élesztőt elkeverjük a tejjel, majd hozzátesszük a liszthez. A hozzávalókat a dagasztógép segítségével bedagasztjuk. A sima tésztát egy fóliával letakarva tegyük be 30 percre a hűtőbe. Amíg hűl a tészta, készítsük el a tölteléket.
2. A mákot a tejjel és a cukorral együtt tegyük fel főzni, majd a mézet és a dzsemet 30 perc után keverjük bele. A keverés végén adjuk hozzá a reszelt citrom héját is. A töltelék nagyjából 35 perc után készül el.
3. Dúsítsuk fel egy evőkanál piskóta morzsával a tölteléket, és ha túl kemény lenne a mákunk, akkor adjunk hozzá még tejet.
4. A tésztát kinyújtjuk, kiszúrjuk a formával, majd belenyomkodjuk a hüvelykujjunkkal a formába. Megszurkáljuk az alját, majd megtöltjük máktöltelékkel. Ezek után szaggassunk ki még egy formát, és borítsuk rá a tetejére. Ha ez kész, újra szurkáljuk meg.
5. A letakart tésztát kenjük le tojás sárgájával, majd 20 percig hideg helyen pihentessük. Azután tojásfehérjével is lekenjük, és újra betesszük a hűtőbe. A hűtőből a legmelegebb helyre tesszük, majd 10 perc után már süthetjük is 180 fokon addig, amíg szép színe nem lesz.
Bejgli kosárka recepthez fűződő történet, jótanács
Pozsonyi mákos kifliket sütöttem, és kipróbáltam a kosárformákat is. Nagyon jól sikerültek, és nagyon finomak lettek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.