Vörösboros, duplán csokoládés kuglóf

Vörösboros, duplán csokoládés kuglóf recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  20 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  20 dkg kristálycukor
•  2 csomag vaníliás cukor
•  4 tojás
•  28 dkg finomliszt
•  1 csapott evőkanál keserű kakaópor
•  fél kiskanál őrölt fahéj
•  1 csomag sütőpor
•  1.75 dl zamatos vörösbor
•  10 dkg étcsokoládé
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
a mázhoz:
•  6-6 dkg ét- és tejcsokoládé
•  0.5 dl főzőtejszín

Elkészítés módja

1. A puha (szoba hőmérsékletű) vajat (margarint) a kétféle cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztet a kakaóval, a fahéjjal és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a borral együtt. Az étcsokoládét apróra vágjuk vagy reszeljük, szintén a tésztába keverjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.

2. A masszát egy kikent kuglóf formába töltjük, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 1 óra 5 percig, tűpróbáig sütjük. Hűlni hagyjuk.

3. A mázhoz a kétféle csokoládét vízgőzre állítva fölolvasztjuk, a tejszínt hozzákeverjük, majd amikor kissé kihűlt, a kuglófra kenjük vagy locsoljuk. Megvárjuk amíg megdermed rajta, végül forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.

Vörösboros, duplán csokoládés kuglóf recepthez fűződő történet, jótanács

A tésztát borba áztatott mazsolával is gazdagíthatjuk.

A leírásban szereplő Vörösboros, duplán csokoládés kuglóf recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (kuglófok, kuglóf) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.