Vörösboros, duplán csokoládés kuglóf

Elkészítés módja
1. A puha (szoba hőmérsékletű) vajat (margarint) a kétféle cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztet a kakaóval, a fahéjjal és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a borral együtt. Az étcsokoládét apróra vágjuk vagy reszeljük, szintén a tésztába keverjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.
2. A masszát egy kikent kuglóf formába töltjük, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 1 óra 5 percig, tűpróbáig sütjük. Hűlni hagyjuk.
3. A mázhoz a kétféle csokoládét vízgőzre állítva fölolvasztjuk, a tejszínt hozzákeverjük, majd amikor kissé kihűlt, a kuglófra kenjük vagy locsoljuk. Megvárjuk amíg megdermed rajta, végül forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.
Vörösboros, duplán csokoládés kuglóf recepthez fűződő történet, jótanács
A tésztát borba áztatott mazsolával is gazdagíthatjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.