Karácsonyi almás-mákos sütemény

Elkészítés módja
1. A tésztához a lisztet 35 dkg margarinnal elmorzsoljuk, megsózzuk, a cukorral, az összemorzsolt élesztővel meg a vízzel összegyúrjuk. Ragacsos marad, nem válik el az edény falától de így jó. Letakarva legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
2. Ezután 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyiket lisztezett gyúrólapon tepsi nagyságúra nyújtjuk. Kivajazott tepsire fektetjük, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőbe toljuk. Közepes lánggal 180°C-on kb. 10 perc alatt elősütjük.
3. Az almatöltelékhez a gyümölcsöt meghámozzuk, durvára reszeljük, majd a többi hozzávalóval gyorsan összedolgozzuk. A harmadik tésztalapot kinyújtjuk, a kivajazott tepsi re simítjuk, az almatölteléket rákenjük, majd az elősütött tésztalappal befedjük. A máktöltelékhez a cukrot a vízzel felforraljuk, a mákot belekeverjük. Mazsolával gazdagítjuk, majd a tűzről lehúzva hűlni hagyjuk.
4. Amikor kissé kihűlt a tepsin lévő tésztalapra rétegezzük, a maradék tésztát kinyújtjuk és a máktölteléket befedjük vele. Fölvert tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd közepesen forró sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Nagyon szépen köszönjük.
Nagyon jól néz ki tetszik:)