Frissítő ribizlis rétes
Elkészítés módja
1. A réteslapokat kiterítjük, majd egyenként olajjal megkenjük. Egymásra fektetjük, majd egy olajjal bekent lapos tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on, 8-10 perc alatt megsütjük.
2. A sütőből kivéve kihűtjük, majd óvatosan 8 téglalap alakú lapra vágjuk.
3. A vanília krémport a tejjel simára keverjük, a szitán áttört túrót meg a citromlét is belekeverjük.
4. A ribizlit megmossuk, lecsöpögtetjük, majd 4 fürtöt félre teszünk, a többit a száráról lecsipkedjük és a túrós krémbe forgatjuk.
5. Négy réteslapot a krémmel megkenünk, majd a maradék réteslapot a tetejükre rakjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a rétesek tetejére nyomjuk, majd a félretett ribizlivel díszítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.