Zöld citromos túrós rétes, ananászkrémmel

Elkészítés módja
1. Először a tölteléket készítjük el. Ehhez a túrót szitán áttörjük, azután a mazsolával, a reszelt citromhéjjal, a citrom levével, a cukorral, a vaníliás cukorral, a búzadarával, a tejföllel meg a tojássárgájával összekeverjük. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. Letakarva hűtőszekrényben kb. 20 percet pihentetjük.
2. Egy tiszta konyharuhát megnedvesítünk, kicsavarjuk, az asztalra fektetjük. Egy réteslapot ráfektetünk, kevés olajjal megkenjük, zsemlemorzsával meghintjük. Még három réteslapot rétegezünk rá úgy, hogy közüket olajjal megkenjük, morzsával megszórjuk.
3. A felső lap felénk eső oldalára, egy csíkban, valamivel több morzsát szórunk, erre kerül a töltelék. A tölteléket elfelezzük, majd a réteslap felénk eső oldalára halmozzuk egy csíkban. (előtte a két végét fel is hajthatjuk a közepe felé de ez el is maradhat). A konyharuha segítségével föltekerjük, majd egy kiolajozott tepsire fektetjük.
4. A tetejét olajjal megkenjük, előmelegített sütőben, a közepesnél valamivel nagyobb lánggal (190°C-on, légkeveréses sütőben, 170°C) 30 percig sütjük. Közben a tasakon található előírás szerint elkészítjük a pudingot, kissé hűlni hagyjuk, majd a habporból készített habbal lazítjuk. Az ananászt levétől lecsöpögtetjük, majd turmixoljuk és óvatosan ezt is a krémbe keverjük. Tálaláskor a rétest fölszeleteljük és az ananászkrémmel körbeöntjük.
Zöld citromos túrós rétes, ananászkrémmel recepthez fűződő történet, jótanács
A leírt mennyiségből két rúd rétes készíthető.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.