Diós-piskótatalléros, krémes kocka

Elkészítés módja
1. A tészta hozzávalóiból szokásos módon piskótát sütök.
2. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, hozzáadom az olvasztott, de nem meleg vajat, a sütőporral elkevert lisztet és a darabos diót.
3. Egy 20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelek. A tésztamasszát bele öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt megsütöm.
4. Amint megsült a papírt lehúzom róla és hagyom kihűlni. Elkészítem a krémet.
5. A habtejszínt kemény habbá verem.
6. A többi hozzávalókat elektromos mixerrel vízgőz felett sűrű krémmé keverem és a végén hagyom kihűlni.
7. A felvert tejszínt kanalanként adagolva hozzáadom a krémhez és fokozatosan habosra, kemény habbá verem.
8. A tészta tetejére kenem a krém felét és kirakom a tallérokkal és erre a maradék krém kerül, amit berácsozok és csokireszelékkel megszórok.
9. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Diós-piskótatalléros, krémes kocka recepthez fűződő történet, jótanács
A krém nem édes, ha valakik az édesebbet kedvelik, akkor tegyen több cukrot a krémbe.
Köszönöm szépen Eszter.Nagyon finom süti.
Istenien néz ki!